Beállítások módosítása

Átalányadózásra váltottam, mit kell beállítanom a fiókban?

Számlázási fiókodat ugyanúgy használhatod, ha adózási formát váltasz, mint eddig.

Az új adózási formádat a Beállítások/Fiók beállításai/Adózási és pénzügyi adatok menüpontban tudod megadni, más teendőd nincsen a fiókoddal. (Ha a régi kata alanya voltál, akkor a kisadózó felirat megjelenése 2022.09.01-től már nem jelenik meg a számláidon, ez minden régi katás fiókban így működik.)

Emellett az új adózási forma miatt nem kell új sorszámmal vagy előtaggal számlákat kiállítani, mindent ugyanúgy folytathatsz, ahogy eddig.


Digitális átalányadó támogatás a Keret- és adófigyelővel

Keret- és adófigyelőnkkel Számlázz.hu vezérlőpultodon mindig naprakészen követheted alanyi adómentes és átalányadó keretedet, figyelmeztetünk teendőidre és további adózási támogatást is kapsz (pl. a bevallás-varázslóval akár 10 perc alatt elkészítheted a negyedéves bevallást), nem beszélve a szakmai ügyfélszolgálat háttér támogatásáról! Hatalmas segítség neked és a könyvelődnek az átalányadó-ügyek lehető leghatékonyabb és egyben legautomatizáltabb intézéséhez.

Alanyi adómentes átalányadózóként az átalányadó és alanyi adómentes keretet az Átalányadó-figyelő információs ablakon közvetlenül a Vezérlőpulton érheted el. A Quick felületére átlépve pedig az egyéb teendőidben kapsz segítséget (pl. bevallások elkészítése, fizetendő adók, stb.).

atalanyadozokent-mit-kell-beallitani-a-fiokban-1

Keret- és adófigyelő megoldásunk Számlázz.hu (#start, #digital vagy #profi) előfizetéssel, különdíj ellenében érhető el. Az előfizetés menetéről tudástárunkban találsz részleteket.


👉 Bővebb információt az átalányadózásról átalányadó kisokos oldalunkon találsz.