Keret- és adófigyelő egyéni vállalkozásoknak
  1. Gyakori kérdések
  2. Integrációk / API
  3. Keret- és adófigyelő egyéni vállalkozásoknak

Miért nem találom az előfizetési lehetőséget az autokatára?

Katás vállalkozó vagyok, szeretném használni az autokatát, de nem tudom, hol kell bekapcsolni.

Az autokata rendszer elérhetősége 2023.03.31. után megszűnik, és 2022.08.31. óta is már csak a záróbevallás-varázsló szolgáltatás használható teljeskörűen benne, a többi funkció nem működik megfelelően. Erről megújult ÁSZF-ünk 2. mellékletének 5. és 9. fejezetében olvashatsz részletesen.

Amennyiben alanyi adómentes, új katás egyéni vállalkozóként továbbra is tevékenykedsz, akkor a Kata-figyelővel követheted alanyi adómentes- és kata kereteidet számlázási fiókodban, emellett teendőidre és a határidőkre is figyelmeztetünk!
A Kata-figyelő és beállításairól ide kattintva olvashatsz.

Figyelem! 2022. szeptember 1-jétől jelentősen módosult a kata!

A július 12-én elfogadott "új" kata adótörvény szerint a kata adó alanya kizárólag főfoglalkozású egyéni vállalkozó lehet, valamint megszűnik az adóalanyiság, ha 2022. augusztus 31. után nem magánszemélytől érkezik bevétel. 

A változásokat tudástárunk cikkében foglaltuk össze. 

Amennyiben #start, #digital vagy #profi csomagot használsz, és katás egyéni vállalkozásod van, akkor az autokata hasznos lehet számodra. Viszont előfordulhat, hogy mégsem találod az előfizetési lehetőséget a Vezérlőpulton.

Javasoljuk ellenőrizd, hogy a kata kezdési dátumot beállítottad-e a Beállítások / Fiók beállításai / Pénzügyi adatok menüpontban! A kata időszak végdátumát csak akkor add meg, ha pontosan tudod meddig leszel katás.

autokata_katas_vallalkozas_alapok