Automatikus értesítések

Automatikus fizetési felszólítás

Megadott időközönként automatikusan küldjük ki a díjbekérő emlékeztetőket, valamint a fizetési felszólításokat.

Előfizetéses csomagjainkban beállíthatod, hogy ügyfeleidnek automatikus fizetési felszólítást küldjön a rendszer, amennyiben a fizetési határidőig nem érkezett be hozzád a számla értéke. A fizetési felszólítást és annak szövegezését a Beállítások-Fiók beállításai-Automatikus fizetési felszólítás menüpontban tudod megadni.

A beállítások között megadhatod, hogy a fizetési határidő lejáratát követő hányadik napon küldjön a Számlázz.hu értesítő e-mailt nem-fizető vevődnek.

automatikus-fizetesi-felszolitas

A rendszer mind a lejárt fizetési határidejű számlákról, mind pedig a díjbekérőkről e-mailt küld vevődnek a megadott napokon.

FONTOS! Csak az itt beállított napokon küld fizetési felszólítást az automata, tehát az ennél régebben lejárt számláidat ez a beállítás nem érinti.


A felszólító emailek szövege és tárgya testreszabható: külön a számlákról küldött fizetési felszólítás, és külön a díjbekérőkhöz tartozó ún. díjbekérő emlékeztető szövegét is megadhatod a Beállítások-Fiók beállításai-Számlaértesítő e-mail szövegek menüpontban.

 

Ha nincs autokasszád vagy online fizetés fiókodban, és nem automatikusan állítja a rendszer fizetettre a számlát az átutalás beérkezését követően, akkor manuálisan kell átállítanod a számlák fizetettségét.

Kivételkezelés fizetési felszólításban

Ha nem szeretnéd, hogy minden számládról küldjön automatikus fizetési felszólítást a rendszert, akkor ebben a bejegyzésben olvasd el, hol tudsz kivételeket hozzáadni.