Automatikus értesítések

Automatikus fizetési felszólítás

Megadott időközönként automatikusan küldjük ki a díjbekérő emlékeztetőket, valamint a számla fizetési felszólításokat.

👉 Milyen előfizetői csomaggal érem el ezt a funkciót?

#start, #digital és #profi csomagjaink használatával már beállíthatod, hogy ügyfeleidnek automatikus fizetési felszólítást küldjön a rendszer, amennyiben a fizetési határidőig nem rendezte a számla ellenértékét.


👉 Hol állíthatom be az automatikus fizetési felszólítást?

A fizetési felszólítást ütemezését a Beállítások-Fiók beállításai-Automatikus fizetési felszólítás menüpontban tudod beállítani.

Megadhatod, hogy a fizetési határidő lejáratát követő hányadik napon küldjön a Számlázz.hu értesítő e-mailt nemfizető vevődnek. A rendszer minden nap 13 óra 20 perckor kezdi el kiküldeni ezeket az e-maileket.

automatikus-fizetesi-felszolitas

A rendszer a lejárt fizetési határidejű számlákhoz fizetési felszólítást, a díjbekérőkhöz emlékeztető e-mailt küld partnerednek a megadott napokon.

FONTOS! Csak az itt beállított napokon küld fizetési felszólítást az automata a fizetési határidőhöz képest, tehát az ennél régebben lejárt számláidat ez a beállítás nem érinti.

💡Értesítők szövegezésének testreszabása - Sablonok létrehozása

  • Az értesítőkben dinamikus szövegezésű mezőket helyezhetsz el és a szöveg formázására is lehetőség nyílik, így igazán egyedi értesítőt küldhetsz partnerednek. 

        E-mail értesítők formázása

  • Ha szeretnél kialakítani egy állandó értesítő stílust, akkor az értesítő sablonoknál szerkesztheted meg és mentheted el a végleges formát, mindezt akár 11 nyelven tudod megtenni.

        Értesítő küldés - akár idegenyelven is

 

Ha nincs autokasszád vagy online fizetés fiókodban, és nem automatikusan állítja a rendszer fizetettre a számlát az átutalás beérkezését követően, akkor manuálisan kell átállítanod a számlák fizetettségét.

👉 Kivételkezelés a fizetési felszólításban

Ha nem szeretnéd, hogy minden számládról küldjön automatikus fizetési felszólítást a rendszert, akkor egyes számlákat kivételként kezelhetsz. Ennek módjáról ebben a bejegyzésben olvashatsz részletesebben.