Banki integrációk, Autokassza

MKB Bank (2022.04.01. előtti Budapest Bank) autokassza összekapcsolás

MKB Bank (korábban Budapest Bank) bankszámládat és a Számlázz.hu ügyfélfiókodat néhány egyszerű lépéssel össze tudod kötni, hogy a beérkező utalások és a kiállított számláid automatikusan szinkronizálódjanak.

1. Jelentkezz be Számlázz.hu fiókodba!

2. Kattints a Beállítások - Fiók beállításai menüpontra!

3. A Bankszámláim menüpontban add meg bankszámlaszámod , majd kattints a "Mentés" gombra. A felugró ablakban azonnal megkezdheted az összekapcsolást a "Kapcsolódom" gombra kattintva. Ha korábban már megadtad a bankszámlaszámodat, akkor ezt a lépést kihagyhatod, jöhet a következő pont.

4. Az Autokassza (banki integrációk) menüponton belül a bankszámlaszám alatt kattints az "Összekapcsolom", majd a "Kapcsolódj most" gombra!

5. Ezt követően a banki felületre jelentkezz be és válaszd az “aláírásra vár” menüpontban az "Open API-n érkezett megbízások" gombot. Az ott látható, KBOSS.hu Kft.-től érkező számlainformációs hozzáférési kérés sor végén kattints a "Műveletek" gombra.

6. Az adatok ellenőrzése után az oldal alján add meg a banktól érkező SMS kódot a jóváhagyáshoz.

7. Számlázz.hu-s fiókod készen áll az adatok fogadására, amit az Autokassza menüpontban zöld pipa jelez a bankszámlaszámod mellett. Hamarosan megjelennek az első tranzakciós adatok számlázási fiókodban, a Számla - Banki tranzakciók menüpontban.

Fontos, hogy csak az MKB Bank (korábban BB) Internetbankján keresztül lehet az összekapcsolást elvégezni, a mobilbankján, valamint mobil applikációján keresztül nincs lehetőség erre.


Az összekapcsolás lépéseit az alábbi videóban is meg tudod nézni:

Az autokassza kapcsolat érvényességét 90 naponta kell megújítani.
A kapcsolat érvényességének lejárata előtt 8 nappal emlékeztető értesítőt küldünk, amit a lejárat előtt két nappal megismétlünk, amelyben leírjuk a megújításhoz szükséges teendőidet. 

A kapcsolatot érdemes megújítani még a lejárat előtt. Először bontani kell a kapcsolatot, majd ismét összekapcsolni bankszámládat a Számlázz.hu-s felhasználói fiókoddal úgy, ahogy azt az első alkalommal tetted. A kapcsolat megújítását az Autokassza menüpontban kezdeményezheted, ahol megtalálod az lejárati dátumot is. A megújítástól számítva újabb 90 napig lesz érvényes a banki kapcsolat.

Amennyiben a kapcsolat lejárt, és a lejárat dátumát követően újítod meg az autokasszát, a köztes időszak tranzakciói is megjelennek majd a fiókodban, és a párosítás is megtörténik utólag, amennyiben az inaktív napok száma nem több 89 napnál. A tranzakciók adatait tehát 89 napra visszamenőleg hívjuk le, így ha az inaktív időszak ennél hosszabb, akkor egyes tranzakciók nem lesznek elérhetőek a Számlázz.hu-s fiókban.