Banki integrációk, Autokassza

MBH Bank (korábban BB) autokassza összekapcsolás

MBH Bankos (korábban BB) bankszámládat és Számlázz.hu ügyfélfiókodat néhány egyszerű lépéssel össze tudod kötni, hogy a beérkező utalások és a kiállított számláid automatikusan szinkronizálódjanak.

Az MBH Bank elektronikus csatornáit 2023. október 3. után érintő változások miatt az MBH Bank autokassza kapcsolatok kiépítése eltérhet a lenti leírásban szereplő folyamattól, attól függően, hogy a jogelőd banknál (Budapest Bank, MKB Bank, Takarékbank) vállalati, vagy - pl. adószámos magánszemélyek, illetve egyéni vállalkozók esetében - lakossági bankszámlával rendelkeztél.
Kérjük, hogy emiatt feltétlenül olvasd el ezzel kapcsolatos részletes tájékoztatónkat!


1. Jelentkezz be Számlázz.hu fiókodba!

2. Kattints a Beállítások - Fiók beállításai menüpontra!

3. A Bankszámláim menüpontban add meg bankszámlaszámod , majd kattints a "Mentés" gombra. A felugró ablakban azonnal megkezdheted az összekapcsolást a "Kapcsolódom" gombra kattintva. Ha korábban már megadtad a bankszámlaszámodat, akkor ezt a lépést kihagyhatod, jöhet a következő pont.

4. Az Autokassza (banki integrációk) menüponton belül a bankszámlaszám alatt kattints az "Összekapcsolom", majd a "Kapcsolódj most" gombra!

5. Az MBH Bank oldalán kattints az “Online bankolás” gombra, majd jelentkezz be az MBH Netbank (korábban BB) felületére!

6. Válaszd az “aláírásra vár” menüpontban az "Open API-n érkezett megbízások" gombot! Az ott látható, KBOSS.hu Kft.-től érkező számlainformációs hozzáférési kérés sor végén kattints a "Műveletek" gombra!

7. Az adatok ellenőrzése után az oldal alján add meg a banktól érkező SMS kódot a jóváhagyáshoz!

8. Számlázz.hu-s fiókod készen áll az adatok fogadására, amit az Autokassza menüpontban zöld pipa jelez a bankszámlaszámod mellett. Hamarosan megjelennek az első tranzakciós adatok számlázási fiókodban, a Bank - Banki tranzakciók menüpontban.

Fontos, hogy csak az MBH Bank (korábban BB) Internetbankján keresztül lehet az összekapcsolást elvégezni, a mobilbankján, valamint mobil applikációján keresztül nincs lehetőség erre.


Az összekapcsolás lépéseit az alábbi videóban is meg tudod nézni:

 

Az autokassza kapcsolat érvényességét 180 naponta kell megújítani.
A kapcsolat érvényességének lejárata előtt 8 nappal emlékeztető értesítőt küldünk, amit a lejárat előtt két nappal megismétlünk, amelyben leírjuk a megújításhoz szükséges teendőidet. 

A kapcsolatot érdemes megújítani még a lejárat előtt. Először bontani kell a kapcsolatot, majd ismét összekapcsolni bankszámládat a Számlázz.hu-s felhasználói fiókoddal úgy, ahogy azt az első alkalommal tetted. A kapcsolat megújítását az Autokassza menüpontban kezdeményezheted, ahol megtalálod az lejárati dátumot is. A megújítástól számítva újabb 180 napig lesz érvényes a banki kapcsolat.

Amennyiben a kapcsolat lejárt, és a lejárat dátumát követően újítod meg az autokasszát, a köztes időszak tranzakciói is megjelennek majd a fiókodban, és a párosítás is megtörténik utólag, amennyiben az inaktív napok száma nem több 89 napnál. A tranzakciók adatait tehát 89 napra visszamenőleg hívjuk le, így ha az inaktív időszak ennél hosszabb, akkor egyes tranzakciók nem lesznek elérhetőek a Számlázz.hu-s fiókban.

 

integracio_banner_1200x314