Felhasználó beállításai

Cégemnek lehet több Számlázz.hu-s számlázási fiókja?

Igen, ugyanazzal az adószámmal és cégnévvel is többször regisztrálhatsz.

A regisztráció során generált számlaszám előtag biztosítja a számlák egyediségét.

Ha már van legalább egy számlázási fiók az adott adószámmal (törzsszám), és az érintett fiók minősített (vagy az érintett fiókok minősítettek), akkor

  • amennyiben a regisztrációt végző felhasználónak van adminisztrátor vagy fiókgazda hozzáférése legalább egy minősített fiókhoz (amely adószámának ugyanez a törzsszáma), a regisztrációnak nincs semmi akadálya.
  • ha a regisztrációt végző felhasználónak nincs adminisztrátor vagy fiókgazda hozzáférése, akkor ez a hibaüzenet jelenik meg: "Ennek a vállalkozásnak már van számlázási fiókja. Kérlek vedd fel a kapcsolatot a fiókgazdával." Ebben az esetben, ahogy a hibaüzenet is írja, kérjük, vedd fel a kapcsolatot a fiókgazdával.

Ha az érintett fiók minősített, akkor csak a minősített számlázási fiókba bejelentkezve lehet új fiókot regisztrálni fiókgazda vagy adminisztrátor hozzáféréssel.

Új számlázási fiókot az alábbi helyeken hozhatsz létre bejelentkezés után:

  • Vezérlőpult jobb oldalán “Új számlázó fiókot hozok létre” gombra kattintással.
  • Menüsorból az Egyéb menü / Új számlázási fiók opcióra kattintással.
  • Bal felső sarokban a Számlázási fiók nevénél a legördülő menü legalján található “Új számlázó fiókot hozok létre” opció kiválasztásával. Itt lehet váltani is a fiókok között.

Ha már van legalább egy számlázási fiók az adott adószámmal (törzsszám), és az érintett fiók nem minősített (vagy az érintett fiókok egyike sem minősített), akkor

  • amennyiben van ezek közül legalább egy számlázási fiók, amelyet az elmúlt 14 napban hoztak létre, szintén ez a hibaüzenet jelenik meg:"Ennek a vállalkozásnak már van számlázási fiókja. Kérlek vedd fel a kapcsolatot a fiókgazdával." Tehát kérjük, ebben az esetben is vedd fel a kapcsolatot a fiókgazdával.
  • ha csak 14 napnál régebben létrehozott számlázási fiók van az adott adószámmal (törzsszám), a regisztrációnak nincs semmi akadálya.