Banki integrációk, Autokassza

CIB Bank autokassza összekapcsolás

CIB Bankos bankszámládat és a Számlázz.hu ügyfélfiókodat néhány egyszerű lépéssel össze tudod kötni, hogy a beérkező utalások és a kiállított számláid automatikusan szinkronizálódjanak.


1. Jelentkezz be Számlázz.hu fiókodba!

2. Kattints a Beállítások - Fiók beállításai menüpontra!

3. A Bankszámláim menüpontban add meg bankszámlaszámod , majd kattints a "Mentés" gombra. A felugró ablakban azonnal megkezdheted az összekapcsolást a "Kapcsolódom" gombra kattintva. Ha korábban már megadtad a bankszámlaszámodat, akkor ezt a lépést kihagyhatod, jöhet a következő pont.

4. Az Autokassza (banki integrációk) menüponton belül a CIB Bankos számlaszám alatt kattints az "Összekapcsolom", majd a "Kapcsolódj most" gombra!

5. Jelentkezz be a CIB Bank felületén! Add meg 8 számjegyű felhasználói azonosítódat, majd gépeld be a token által generált jelszót. Mobilbank alkalmazásodban a #withKEY tokennel generált kódot kell ide írnod. Ezután kattints a "Bejelentkezés" gombra!

6. A számlainformációs hozzáféréshez történő jóváhagyást pipáld be és add meg az SMS-ben kapott aláíró kódot.

7. Kattints a "Jóváhagyás" gombra!

8. Számlázz.hu-s fiókod készen áll az adatok fogadására, amit az Autokassza menüpontban zöld pipa jelez a bankszámlaszámod mellett. Hamarosan megjelennek az első tranzakciós adatok számlázási fiókodban, a Bank - Banki tranzakciók menüpontban

Banki szabályozás alapján a CIB autokassza használatakor napi 4 alkalommal kérdezünk le tranzakciós adatokat. 


Az összekapcsolás lépéseit az alábbi videóban is meg tudod nézni:

 

Az autokassza kapcsolat érvényességét 90 naponta kell megújítani.
A kapcsolat érvényességének lejárata előtt 8 nappal emlékeztető értesítőt küldünk, amit a lejárat előtt két nappal megismétlünk, amelyben leírjuk a megújításhoz szükséges teendőidet. 

A kapcsolatot érdemes megújítani még a lejárat előtt. Először bontani kell a kapcsolatot, majd ismét összekapcsolni bankszámládat a Számlázz.hu-s felhasználói fiókoddal úgy, ahogy azt az első alkalommal tetted. A kapcsolat megújítását az Autokassza menüpontban kezdeményezheted, ahol megtalálod az lejárati dátumot is. A megújítástól számítva újabb 90 napig lesz érvényes a banki kapcsolat.

Amennyiben a kapcsolat lejárt, és a lejárat dátumát követően újítod meg az autokasszát, a köztes időszak tranzakciói is megjelennek majd a fiókodban, és a párosítás is megtörténik utólag, amennyiben az inaktív napok száma nem több 89 napnál. A tranzakciók adatait tehát 89 napra visszamenőleg hívjuk le, így ha az inaktív időszak ennél hosszabb, akkor egyes tranzakciók nem lesznek elérhetőek a Számlázz.hu-s fiókban.

CIB Bank esetében a kimenő tranzakciók és bejövő számlák automatikus párosítására egyes esetekben jelenleg nincs lehetőség. Ennek oka, hogy a banktól érkező adatok alapján jelenleg nem mindig nyerhető ki egyértelműen a megfelelő adat a művelethez, így a rendszer a nem egyértelműen azonosítható tranzakciókat automatikusan kizárja a párosítási folyamatból. A kizárt tranzakciókat azonban lehetőség van manuálisan párosítani a számlákhoz. A kizárt tranzakciókra a Számla - Banki tranzakciók oldal tetején tudsz külön szűrést kezdeményezni. A tranzakció kizárásának visszavonásáról itt találsz bővebb leírást.


integracio_banner_1200x314