Tömeges számlagenerálás

Deviza alapú számlázás tömegesen

Azonos vagy eltérő devizanemű bizonylatok is készíthetőek egy fájl feltöltésével.

Rugalmasan kezelheted a devizás számlázásodat a Tömeges számlagenerálás szolgáltatással, hiszen egy feltöltéssel egymástól eltérő devizával ellátott bizonylatokat is legenerálhatsz néhány gombnyomással.

A tömeges művelethez biztosított minta Excel-fájlban lehetőség van megadni a devizás számlázáshoz szükséges adatokat, vagy azonos devizájú bizonylatok esetén egyszerűen csak állítsd be a megfelelő paramétereket a feltöltő oldalon, így minden bizonylatot azonos deviza információkkal látunk el.


👉 Egy fájlban egy devizanem


Ebben az esetben a Számla - Tömeges számlázás menüpontba az "Árfolyam, deviza" lenyílóban a  "Minden számlán azonos" lehetőséget válaszd.

Amennyiben a Beállítások - Fiók beállításai - Számlázás alapadatok menüpontban engedélyezve van az MNB árfolyam használata, akkor a rendszer a megfelelő devizanem kiválasztása után az árfolyamot, és az árfolyam bank nevét automatikusan kitölti az oldalon.

devizas-szamlak-tomegesen-01

👉 Egy fájlban több devizanem alkalmazása


Abban az esetben, ha egy fájlban, eltérő devizanemű számlaadatokat rögzítettél, akkor a Beállítások - Tömeges számlázás menüpontban, az "Árfolyam, deviza" lenyílóban a "Feltöltéskor a fájlban adom meg" lehetőséget válaszd.

devizas-szamlak-tomegesen-02
A fájlban az alábbi oszlopok állnak rendelkezésre az árfolyam adatok megadásához:

  • AC oszlop: Deviza  (pl. EUR, USD, stb.)
  • AD oszlop: Deviza árfolyam bankja 
  • AE oszlop: Deviza árfolyam 

devizas-szamlak-tomegesen-03

 

❗ FONTOS!

Amennyiben egy fájlban eltérő devizával ellátott számlaadatok kerülnek megadásra, akkor a felhasználó felelőssége az ehhez kapcsolódó helyes adatok megadása:

  • deviza
  • devizaárfolyam bank
  • devizaárfolyam
  • számla teljesítési dátuma

A kitöltés során a felsorolt adatok egyike sem hagyható el!