Banki integrációk, Autokassza

Díjbekérő, számla és az autokassza kapcsolat

Bekapcsolom az autokasszát, kiállítok egy díjbekérőt és elküldöm a partnernek. Hogyan zajlik ezután a számla kiállítása, ha beérkezett az ügyfél átutalása a Számlázz.hu-s fiókba?

Az autokassza szolgáltatás bekapcsolása után kialakítható számlázási folyamat is automatizálható bizonyos mértékig.

Ha az elkészült díjbekérőhöz érkezik átutalás, akkor a tranzakció automatikus hozzápárosítása után úgy viselkedik a rendszer, ahogy az online fizetés működése során.

Vagyis, az utalás beérkezése után a rendszer:
 • automatikusan készíti a számlát a díjbekérő alapján
 • a számlát elküldi a vevőnek e-mailben
 • törli a kiegyenlített díjbekérőt

A díjbekérő kezelésével kapcsolatban két lehetséges beállítás található a rendszerben, ami személyre szabható. A díjbekérő beállításait keresd a Beállítások/Fiók beállításai/Számlázás beállítások menüpontban, a Díjbekérő beállításainál.

Az egyik lehetőség, hogy a díjbekérőből automatikusan számlát készít a rendszer, ha a banki tranzakció párosítását sikeresen elvégezte. A díjbekérő automatikus számlázása itt kikapcsolható. Ebben az esetben a párosítás után a kifizetett díjbekérőt kézzel tudod kiszámlázni.


Az automatikus számlázást követően, a már kiszámlázott díjbekérőt kérésedre automatikusan töröljük. Ha mégis szeretnéd megtartani a díjbekérőket, az alábbi funkció beállítását kell módosítanod.

   Abban az esetben, ha a díjbekérőre bármilyen pályázat leadásához, vagy egyéb gazdasági esemény megvalósulása miatt szükség lehet a későbbiekben javasoljuk, hogy erre vonatkozóan előre egyeztess partnereddel.

   Amennyiben jelzi erre vonatkozó igényét javasoljuk, hogy ezt a funkciót kapcsold ki!

    integracio_banner_1200x314