Számlakészítés

Egyedi paraméterek megadása a számla megjegyzésben

Milyen egyedi paramétereket adhatok meg a számla megjegyzésében?

A számla megjegyzése dinamikus szövegezéssel egészíthető ki címkék megadásával.

Ezeket a címkéket számlázás közben, vagy akár a Beállítások - Fiók beállításai - Számlázás alapadatok, illetve a Beállítások - Partnerek menüpontban is rögzítheted az Alapértelmezett megjegyzés mezőben.

Három címke használható, melyek az alábbiak:


  DINAMIKUS CÍMKÉK
  Címke Címke leírása Példa
  [bankszámlaszám] Megjeleníthető az a bankszámlaszám is, amely a számla fejlécében jelenik meg. Ehhez a [bankszámlaszám] paramétert add meg. Az átutalást a(z) [bankszámlaszám] bankszámlaszámra várjuk.
  [rendelésszám] A megjegyzés szövegébe írd a [rendelésszám] címkét, így a számla megjegyzése tartalmazni fogja a vevő vásárlásának rendelésszámát. Levelünkben a [rendelésszám] rendeléshez kapcsolódó számlát éri el.
  [számlaszám] A számla sorszáma szintén megjeleníthető a megjegyzés mezőben, melyhez a [számlaszám] címkét tudod használni. "Bizonyára elkerülte figyelmét, hogy a [számlaszám] sorszámú számla teljes kifizetése a mai napig nem történt meg."

   

  És most lássuk, hogy fest mindez a valóságban.

  • Szerkesztéskor:


  egyediparameterek-szamla

   

  • Az elkészült bizonylaton:

  szamla-egyedi-parameterek


  Ha a számlaértesítőben szívesebben tüntetnéd fel ezeket az adatokat, akkor nincs más teendőd, mint ott megadni a megfelelő címkéket. Erről ide kattintva írunk bővebben.
  A fenti paramétereket ismétlődő számla készítésekor is használhatod. Ide kattintva írunk részletesen az ismétlődő számlák megjegyzésének dinamikus paraméterezhetőségéről.

   

  A címkézett adatok az elkészült bizonylaton fognak csak megjelenni. Előnézetben a bizonylat sorszáma még nem látható, hiszen a rendszer ekkor még nem generált sorszámot. 

  Amennyiben a fiók alapértelmezett beállításában címkézett szöveget mentesz el, akkor számla másoláskor, a dinamikus mezőket az új számla adataival fogjuk kitölteni. Egyéb szövegezés esetén a megjegyzést egy az egyben másoljuk a következő számlára.