E-számla

Időpecséttel kell ellátni az elektronikus számlát?

digitális archiválásra vonatkozó jogszabály 2018. július 1-jén módosult, és ma már nem írja elő az időbélyegző kötelező használatát. Az elektronikus számlázásra vonatkozó jogszabály évek óta nem tartalmazza követelményként az időpecsételést, de 2018. július 1-től az archiválási törvényből is kikerült ez a passzus.

A Számlázz.hu-nál az időpecsételést a mindenkori jogszabályi megfelelés tette szükségessé. Archiválási szolgáltatásunk keretén belül a digitális kimenő és bejövő számláidat továbbra is NAV-álló módon tudod tárolni számlázási fiókodban. Ez annyit tesz, hogy amennyiben NAV-ellenőrzést kapnál, úgy a Számlázz.hu-s számlázási fiókod letölthető archívumából tudsz eleget tenni az adóhatóság kérésének, természetesen a jogszabálynak megfelelően.

Az említett digitális archívumokat a korábbi gyakorlatnak megfelelően továbbra is ellátjuk időpecséttel, de az újonnan kiállított elektronikus számlákat a törvényi szabályozás 2018. nyári változását követően már csak az előírt elektronikus aláírással.