Banki integrációk, Autokassza

Erste Bank autokassza összekapcsolás a George Appon keresztül

Erste Bankos bankszámládat és a Számlázz.hu ügyfélfiókodat néhány egyszerű lépéssel össze tudod kötni, hogy a beérkező utalások és a kiállított számláid automatikusan szinkronizálódjanak.

FONTOS!

Jelenleg csak az Erste George alkalmazást használók számára elérhető az Autokassza szolgáltatásunk.


1. Jelentkezz be Számlázz.hu fiókodba!

2. Kattints a Beállítások - Fiók beállításai menüpontra!

3. A Bankszámláim menüpontban add meg Erste bankszámlaszámod, majd kattints a "Mentés" gombra! A felugró ablakban kattints a "Megnézem a részleteket" gombra, ekkor átirányítunk az Autokassza - banki integráció menüpontba.

4. Az "Összekapcsolom" gombra kattintva átirányítunk a George webes felületére, ahol majd kétszer kell elvégezni a beazonosítást a kapcsolat létrehozásához. Banki azonosítód és jelszavad segítségével jelentkezz be!

5. Erősítsd meg a bejelntkezésedet a szokásos módon (pl. sms-sel, vagy koppints a mobilkészülékre telepített George App értesítésre, és válaszd a "Jóváhagyás" lehetőséget, majd mPIN-kódod vagy biometrikus azonosítás segítségével erősítsd meg a bejelentkezést!

6. Amennyiben több Erste bankszámlával is rendelkezel, az Erste "Jóváhagyás" oldalán az “Ügyfél” mező legördülő sávjában a számlaszámodnak megfelelő ügyféltípust válaszd ki, ami lakossági számla esetén a saját neved, vállalati számla esetén a vállalkozásod neve.

7. A számlainformációs hozzáférés kéréshez (ahhoz, hogy a tranzakciók adatait maximum 3 hónapra visszamenőleg lekérhessük), kattints a "Jóváhagyás" gombra! A hozzáférés érvényességi ideje 5 perc. 

FONTOS! Ha valamiért nem sikerül az összekötés (pl. nem a megfelelő ügyféltípust választottad ki az összekötés során - lásd 6-os pont -,  akkor minimum 5 percet várnod kell, mielőtt ismét elindíthatod az összekapcsolási folyamatot!

8. Rövid időre visszairányítunk a Számlázz.hu felületére, a folyamat pedig automatikusan újraindul.

9. A banki felületre visszatérve ellenőrizd, hogy az "Ügyfél" mezőben a megfelelő ügyféltípus van-e kiválasztva, majd ismét kattints a "Jóváhagyás" gombra, mellyel engedélyt adsz, hogy napi 4 alkalommal lekérjük a tranzakciók adatait maximum 30 napra visszamenőleg!

10. Számlázz.hu fiókod készen áll az adatok fogadására, amit az Autokassza - banki integráció menüpontban a zöld "Aktív kapcsolat" felirat jelez a bankszámlaszámod mellett. Hamarosan megjelennek az első tranzakciós adatok számlázási fiókodban, a Bank - Banki tranzakciók menüpontban.

Az összekapcsolás lépéseit az alábbi videóban is meg tudod nézni:

 

Az autokassza kapcsolat érvényességét 180 naponta kell megújítani.
A kapcsolat érvényességének lejárata előtt 8 nappal emlékeztető értesítőt küldünk, amit a lejárat előtt két nappal megismétlünk, amelyben leírjuk a megújításhoz szükséges teendőidet. 

A kapcsolatot érdemes megújítani még a lejárat előtt. Először bontani kell a kapcsolatot, majd ismét összakapcsolni bankszámládat a Számlázz.hu-s felhasználói fiókoddal úgy, ahogy azt az első alkalommal tetted. A kapcsolat megújítását az Autokassza - banki integráció menüpontban kezdeményezheted, ahol megtalálod az lejárati dátumot is. A megújítástól számítva újabb 180 napig lesz érvényes a banki kapcsolat.

Amennyiben a kapcsolat lejárt, és a lejárat dátumát követően újítod meg az autokasszát, a köztes időszak tranzakciói is megjelennek majd a fiókodban, és a párosítás is megtörténik utólag, amennyiben az inaktív napok száma nem több 90 napnál. A tranzakciók adatait tehát 90 napra visszamenőleg hívjuk le, így ha az inaktív időszak ennél hosszabb, akkor egyes tranzakciók nem lesznek elérhetőek a Számlázz.hu-s fiókban.