Évzárás #free csomagban

Mi a teendőm újévkor, amennyiben #free szolgáltatáscsomagom van?

Fiókodban évváltást/évzárást kell végezned ahhoz, hogy az aktuális évre számlát tudj kiállítani.

Az ingyenes (#free) szolgáltatáscsomagot használó vállalkozásoknak január első napjaiban az Egyéb / 2022-es év zárása menüpont segítségével le kell zárniuk a tavalyi évet. Az évzárás előtt kiállított számlákat továbbra is megőrizzük a rendszerben. 

Fontos, hogy a lezárt év újranyitása nem lehetséges. Az évzárást csak akkor hajtsd végre, ha minden szükséges számlát letöltöttél.


Ha #free szolgáltatáscsomagodban lezártad az előző évet, akkor az évzárást követően természetesen továbbra is tudsz az előző évi teljesítési dátummal számlát kiállítani, de a számla kelte csak az aktuális nap lehet az azonnali NAV Online Számla adatszolgáltatás miatt. 


Előfizetés esetén a Számlázz.hu-ban kibocsátott kimenő számláidat korlátlanul eléred, ekkor lehetőség nyílik azok kezelésére is (pl. sztornózás).

Bármely szolgáltatáscsomagot használod, a számláid tárolásáról T+13 évig gondoskodunk, melyből a #free csomag csak a tárgyévben kiállított számlákat jeleníti meg a fiókban.

Ha nem szeretnél előfizetni, azonban szükséged van korábbi, a Számlázz.hu-ban kibocsátott számlára egy adott évből, akkor azokat a Számla / Korábbi évek számlái menüpontból is lekérheted, méghozzá a következőképp: egy e-mailt küldünk neked, az ebben található hivatkozás alatt pedig 14 napig éred el a választott év számláit egy PDF fájlban. A korábbi számlák lekérésének díja bruttó 990 fFt / év. Ez a funkció évzárás előtt, az aktuális év számláinak letöltésére nem alkalmas, és kizárólag a Számlázz.hu-ban kibocsátott kimenő számlák lekérésére alkalmas.

Az évzárásról szóló további információkért kattints ide.