Tömeges számlagenerálás

Tömeges számlagenerálás - avagy számlázás egy Excel segítségével

Szolgáltatásunkkal díjbekérőt, papír alapú számlát és e-számlát állíthatsz ki tömegesen (egy feltöltéssel csak egy bizonylattípust), egy fájlon belül akár eltérő devizanemben is.

A bizonylatok elkészítéséhez első körben meg kell adni a szükséges adatokat egy Excel-fájlban, ehhez biztosítunk számodra egy mintafájlt és egy kitöltési útmutatót.

A fájl Excel (XLS) formátumú a könnyebb átláthatóság miatt, feltölteni azonban pontosvesszővel határolt CSV formátumban kell, ehhez kitöltés után válaszd a megnyitott Excel-fájl Fájl/Mentés másként menüpontját.
Mentéskor választhatsz (Kelet-Európai) ISO-8859-2 és az UTF-8 karakterkódolások között.
A Számla - Tömeges számlázás menüpontban a CSV-fájl feltöltésekor is ki kell választanod a két kódolás egyikét. A lényeg, hogy a fájl és az oldalon kiválasztott kódolás ugyanaz legyen, egyébiránt ismeretlen karakterek jelenhetnek meg a feltöltött adatokban.


Miután a megfelelően kitöltött CSV-fájlt feltöltötted, egy előnézeti képernyőt fogsz látni a bizonylatok adataival.  Ha úgy döntesz, hogy ezekben az adatokban szeretnél változtatni, akkor innen visszaléphetsz, majd a CSV-fájlt módosítva újra feltöltheted.

 

A tömeges számlázás folyamatán az alábbi bejegyzések segítségével vezetünk végig:

 

❗FONTOS!

A Tömeges számlagenerálás szolgáltatás bármely -még a #free (ingyenes)- csomag mellett is igénybe vehető külön, sávos díjazással. A szolgáltatás díjazásának megtekintéséért kattints ide!

 

💡 Tömeges számlázással kapcsolatos további hasznos tippekért kattints ide!