Online fizetési megoldások

Számlaértesítőből az online fizetési oldalra? Hogyan?

A számlaértesítő, a számla letöltésének lehetőségét alapértelmezetten magában hordozza, ha a vevői számlafiók be van kapcsolva. Ekkor az értesítőből egy kattintással az adott számla elérését teszi lehetővé a rendszer. Kikapcsolt vevői számlafiók esetén a számla PDF-et az értesítőhöz csatolja rendszerünk.

Ha a számlaértesítő email szövegében például szeretnéd szerepeltetni a következő sort:

          A számla kifizetéséhez kérlek KATTINTS IDE.

akkor az elküldendő email szövegezése legyen ilyen:

          A számla kifizetéséhez kérlek [paylink=KATTINTS IDE].

Az email szövegében a [paylink=KATTINTS IDE] szövegrészt a rendszer automatikusan kicseréli arra a hivatkozásra, amelyen a vevőd megtekintheti, letöltheti és online kifizetheti az összes neki kiállított számláját. Ezt hívják vevői számlafióknak.

hivatkozas-a-szamlaertesito-emailben-1

Fontos, hogy ez a link a vevői számlafiók azon részére irányítja partneredet, ahol az eddigi összes számláját eléri, s nem közvetlenül a fizetendő számlához.


hivatkozas-a-szamlaertesito-emailben-2

Az értesítőben látható narancssárga "Tovább a fizetéshez" gomb a fizetendő számla adatait teszi elérhetővé, itt a "Megnézem" gomb használatával a PDF nyitható meg. A számlakiállító által biztosított online fizetést pedig a "Kifizetem" gombra kattintva kezdeményezheti, ekkor a fizetési szolgáltató oldalára irányítjuk át a vevőt, a fizetés lebonyolításához.

hivatkozas-a-szamlaertesito-emailben-4