Digitális faktoring

Hogyan köthetek faktoring szerződést?

Összefoglaltuk, mit kell tudni a faktoring szerződéskötésről.

Ahhoz, hogy a számláidat faktoráltathasd, először is egy keretszerződést kell kötnöd a Flexibillel a kiválasztott vevőidre. 


A szerződéskötésre azért van szükség, hogy a későbbiekben gyorsan és zökkenőmentesen, akár teljesen automatizáltan mehessen végbe számláid faktorálása. A szerződést a BÁV Faktor faktorcéggel kötöd, a Flexibill a platformot biztosítja.

👉 Akkor is érdemes szerződést kötnöm, ha most nem szeretnék faktorálni?


Egyértelműen. 🙂 Egyrészt semmilyen kötelezettséggel nem jár, másrészt felgyorsítja a folyamatot akkor, amikor éppen aktuális lesz a számodra. Lehetnek olyan helyzetek, amikor kritikus jelentősége van annak, hogy minél előbb hozzájuss a pénzedhez, nem árt erre előre felkészülni.

👉 Hogy zajlik a faktoring szerződéskötés a Flexibillben?


A szerződéskötés rendkívül egyszerű, csupán a következő lépéseket kell követned:

 1. Számlázz.hu fiókodból elindítod az ajánlatkérést.
 2. Létrehozzuk a Flexibill fiókodat.
 3. Előzetes ajánlatkérést kell indítanod a faktorálható vevőkre. Külföldi vevő esetében a Flexibill oldalán nem jelennek meg a vevőadatok. A sikeres szerződéskötés érdekében kérjük, hogy vedd fel a kapcsolatot a Flexibill kollégáival.
 4. El kell fogadnod az ajánlatot.
 5. Fel kell töltened a szükséges dokumentumokat. A dokumentum feltöltési felületen hozzáférést adhatsz kollégádnak vagy a könyvelődnek, hogy töltse fel a szükséges dokumentumokat.
 6. A Flexibill a feltöltött dokumentumokat ellenőrzi formailag és tartalmilag. Ez mindössze pár órát, legfeljebb egy-két napot vesz igénybe.
 7. Meg kell várnod a bevizsgálás eredményét.
 8. Alá kell írni a szerződést.

A szerződéskötés folyamatáról folyamatosan tájékoztatunk fiókod Vezérlőpultján.

   GYIK3.4GYIK3.1hogyan-tudom-igenybe-venni-a-digitalis-faktoring-szolgaltatast-05hogyan-tudom-igenybe-venni-a-digitalis-faktoring-szolgaltatast-06

 

👉 Milyen dokumentumokra van szükség a szerződéskötéshez?

Az alábbi dokumentumok feltöltésére lesz szükséged a szerződéskötéshez:

 • Szállító adatlap,
 • Vevő adatlap, amit te mint szállító töltesz ki a faktorálni kívánt vevőkre külön-külön,
 • 30 napnál nem régebbi főkönyvi kivonat,
 • 30 napnál nem régebbi adófolyószámla kivonat,
 • Társasági szerződésed,
 • Aláírási címpéldány másolata,
 • Aláírt szerződés vagy megrendelés.
 • Fizetési tapasztalat, vevőanalitika (xls file-ban lehetőleg): a faktorált vevők vonatkozásában az elmúlt egy évre pl: 2018.09-2019.09 az aktuális hónapnál három hónapon belüli hónap záró időszakkal, amelyben látszik a már kiállított számlák száma, összege, eredeti és tényleges fizetési határidő. Ilyen riportot a Számlázz.hu-ból is le tudsz tölteni, mivel az ÁFA analitika már tartalmazza az összes adatot, amire szükség lehet a szerződéskötéshez.

👉 Mennyi időt vesz igénybe a szerződéskötés?

A szerződéskötés átlagos átfutás 1 hét - ez lehet gyorsabb, szélsőséges esetben tarthat kicsit tovább.

👉 Hogy írhatom alá a faktoring szerződést?


A digitális faktoring felületedről le tudod tölteni a szerződést és mellékleteit, melyet aláírhatsz és vissza is tölthetsz. 2 példányt postai úton kell elküldened. Természetesen személyesen is be lehet fáradni aláírni a dokumentációt, illetve, ha van digitális aláírásod, az azzal ellátott dokumentumokat is visszatöltheted! A szerződést kizárólag a cég, cégjegyzésre jogosult képviselője írhatja alá. Az aláírt szerződést ellenőrzik és összevetik az aláírási címpéldánnyal.

👉 Mi fog történni a szerződéskötés után?

 • A Flexibill oldalon beállításra kerül a faktoring felületed
 • Faktorálható számláidat automatikusan áttöltjük Számlázz.hu fiókodból.
 • A szerződés alapján automatikusan faktorálásra kerülnek a számlák, vagy eseti faktorálást indíthatsz rájuk a Flexibill felületen.
 • A Flexibill előfinanszírozza a számlád értékének 90%-át a faktorálást követő 1-2 napon belül. 
 • Amint a vevőd kifizeti a számla ellenértékét a faktorcégnek, megkapod a faktoringdíjjal csökkentett fennmaradó összeget is.

👉 Köthetek új vevőmre szerződést akkor, ha már van élő faktoring szerződésem?

Igen, köthetsz. A Számlázz.hu felületén megjelenítjük azokat a vevőidet is, akire új szerződést köthetsz a meglévő mellé. Az ilyen szerződéskötést a Flexibill felületéről, az Szerződéses igények menüpontból, az Új igény gomb megnyomásával tudod elindítani. Innentől kezdve a folyamat megegyezik a korábban megszokottal.

integracio_banner_1200x314