Keret- és adófigyelő egyéni vállalkozásoknak
  1. Gyakori kérdések
  2. Integrációk / API
  3. Keret- és adófigyelő egyéni vállalkozásoknak

IPA-varázsló egyéni vállalkozóknak

Átalányadózó és katás egyéni vállalkozóként is kötelezettségeid között szerepelhet az iparűzési adóbevallás, melynek idei határideje 2024. május 31. 

A 2023. évi időszakról kell iparűzési adóbevallást benyújtanod, ha:

  • 2023. év közben kezdted meg az egyéni vállalkozásodat,
  • már 2023. előtt működött egyéni vállalkozásod, de a tavalyi évben nem választottad a sávos iparűzési adót,
  • bizonyos esetekben sávos ipát választóként is, ezekről az esetekről itt olvashatsz.

💫 IPA-varázsló 

Amennyiben szeretnéd egyszerűen intézni bevallási kötelezettségedet, úgy figyelmedbe ajánljuk a QUiCK csapata által készített IPA-varázslót, amely segítségével könnyedén elkészítheted iparűzési adóbevallásodat.

Az IPA-varázsló a megadott bevételi és egyéb adatok alapján elkészíti a bevallás adatait tartalmazó XML fájlt, amelyet betölthetsz az ÁNYK-ba, majd beküldhetsz Ügyfélkapun keresztül.

Fontos! Az IPA-varázsló bizonyos eseteket nem kezel (ilyen például a szüneteltetés), de ilyenkor a QUiCK szakértői személyre szabott segítséget nyújtanak a Keret-és adófigyelő előfizetéssel rendelkező ügyfelek számára. 

📘 Az IPA-varázslóról itt olvashatsz részletesen.

👩‍🏫 Szakértői támogatás a Keret- és adófigyelő előfizetői részére

Az IPA-varázslón túl a Keret-és adófigyelő előfizetői számára további támogatás is elérhető. Kérdés vagy elakadás esetén közvetlenül egyeztethetnek a QUiCK szakértőivel (könyvelők, adótanácsadók) és láthatják az ipával kapcsolatos teendő-kártyát a QUiCK fiókjukban. 

Ha nálad éppen olyan eset áll fenn, amit nem kezel az IPA-varázsló, Keret-és adófigyelő előfizetőként személyre szabott szakértői segítségre számíthatsz!

Az IPA-bevalláson túl számos funkcióval segíti vállalkozásod adminisztrációját és adóügyeit a Keret-és adófigyelő, melyekről részletesen itt olvashatsz

👉 A Keret- és adófigyelő használatához Számlázz.hu #start#digital vagy #profi csomagra van szükség, az előfizetést pedig Számlázz.hu fiókod vezérlőpultján, a Keret- és adófigyelő információs ablakán keresztül indíthatod el a legegyszerűbben.

👉 Az előfizetési folyamat menetét lépésről lépésre bemutató cikkünket itt találod.  

 

integracio_banner_1200x314