Ismétlődő számlázás

Hogyan tudom beállítani, hogy ismétlődő számláimat automatikusan kiállítsa a rendszer?

Olyan számláid esetében, melyeket bizonyos időszakonként (pl. havonta) ugyanazon partnereknek ugyanazzal a tartalommal és összeggel számlázol ki, beállíthatod az ismétlődő számlakibocsátást.

Az egyszerűbb és gyorsabb számlakiállítás elősegítésére már eddig is használhattad a Piszkozat számlát, a Számlamásolás funkciót vagy akár a Tömeges számlakibocsátást, viszont mindháromnál manuálisan kell befejezni a műveletet és kiállítani a számlát. 


Az ismétlődő számlakibocsátás funkcióval viszont egy már elkészített bizonylatnál állíthatod azt be, hogy az általad megadott gyakorisággal automatikusan elkészüljön ugyanaz a számla vagy díjbekérő, és partnered is megkapja (mint pl. a netbankban beállított rendszeres átutalás esetében). Kizárólag végszámlák esetében nem működik ez a funkció. 

Hogyan állíthatod be az ismétlődést?


A számlakereső képernyőn kattints a kiválasztott számlára, majd a megjelenő panelen a Műveletek közül válaszd ki az “Ismétlődés beállítása” lehetőséget.

ismetlodo-szamlazas-beallitasa-01

Egyes bizonylatokhoz közvetlenül azok kiállítása után is be lehet állítani az ismétlést. A számlakészítés után megjelenő ablakban válaszd az “Ismétlem” gombot.

Fontos azonban, hogy ebben az esetben a nyomtatást vagy értesítő küldést utólag, a kimenő számláknál tudod majd végrehajtani!

ismetlodo-szamlazas-beallitasa-02

Miket állíthatsz/állíts be ismétlődő számla létrehozásakor?

  • az ismétlődés kezdő és befejező dátumát (utóbbi nem kötelező)
  • teljesítési dátumot a keltezéshez képest
  • fizetési határidőt a keltezéshez képest
  • gyakoriságot

A teljesítési dátumot és a fizetési határidőt a számla keltezéséhez képest állíthatod be. A fizetési határidő + X nap lehet, míg a teljesítési dátum akár lehet korábbi is, mint a keltezés (tehát negatív érték is kiválasztható).

ismetlodo-szamlazas-beallitasa-03

Az automatikus, ismétlődő számlakibocsátás történhet:

  • hetente
  • kéthetente 
  • havonta 
  • negyedévente
  • félévente
  • évente

ismetlodo-szamlazas-beallitasa-04

Hol találom/módosíthatom a beállított számla ismétlődéseimet?

A “Számlák-Ismétlődő számlák” menüpont alatt találod meg az általad létrehozott ismétlődéseket. Az ismétlődés neve a kiinduló bizonylatnak a száma, erre kattintva módosíthatod vagy törölheted az adott ismétlődést. 

ismetlodo-szamlazas-beallitasa-05

Az ismétlődő számla tartalmát módosíthatom?

Nem. Ha más tartalommal szeretnél ismétlődést beállítani, akkor állítsd ki egy alkalommal a számlát a módosított adatokkal és ehhez az új számlához állíts be ismétlődést.

Ki állíthat be ismétlődést?

Ismétlődés beállítására minden jogosultsági szinttel lehetőség van, kivéve a könyvelői jogosultsággal. Ezen felül az ismétlődés paraméterei API-n, azaz Számla Agenten keresztül nem küldhetőek be.

Melyik csomagban érhető el? 

Az Ismétlődő számlakibocsátás funkció #start, #digital és #profi csomagban érhető el. 


Hogyan történik az ismétlődő számlák értesítőjének kiküldése?

Erről részletesebben ide kattintva olvashatsz.


Fontos!  

Amennyiben számlázási fiókodat tartozás miatt zárolja a rendszer, akkor az ismétlődő számlák nem készülnek el, hiszen nincs érvényes, díjrendezett előfizetés a fiókban.

A sikertelen számlakészítésről természetesen értesítünk, azonban az elmaradt számlakiállításokat csak kézi számlázással tudod majd pótolni.

Ismétlődő számlázáshoz akár változó dinamikus paraméterek is megadhatóak (az ismétlődés során változó dátum). Az egyedi paraméterekről és azok megadásáról ide kattintva olvashatsz bővebben.

Az ismétlődő számlázás csak a Számlázz.hu-ban létrejött számlák esetében állítható be, a NAV rendszeréből lekért számlaadatok esetében nem érhető el a funkció.

Ha bármilyen kérdésed, ötleted, javaslatod merülne fel az Ismétlődő számlakibocsátás funkcióval kapcsolatban, nagyon szívesen vesszük. Ügyfélszolgálatunk várja üzenetedet