Keret- és adófigyelő egyéni vállalkozásoknak
  1. Gyakori kérdések
  2. Integrációk / API
  3. Keret- és adófigyelő egyéni vállalkozásoknak

Hogyan készíthetem el kata bevallásomat a Számlázz.hu-n keresztül?

(Új) katás egyéni vállalkozóként a Keret- és adófigyelőn keresztül a bevallás-varázslóval készítheted el a kata bevallást.

Katás egyéni vállalkozóként a kata bevallást a tárgyévet követő február végi határidőig kell elkészíteni, kivétel ez alól, ha adónemet váltasz vagy megszünteted kata adóalanyiságodat, hiszen ebben az esetben 30 napon belül kell benyújtanod.

A 2023-as évre vonatkozó kata bevallást (23KATA) 2024. február 26-ig kell elkészítened. 

A Keret- és adófigyelőnkön keresztül elérhető bevallás-varázslóval pár kattintással, akár 10 perc alatt elkészítheted az XML fájlt, amit aztán benyújthatsz az adóhatóságnak.

Mutatjuk, hogyan tudod a mi segítségünkkel elkészíteni és beadni kata-bevallásodat:

1. Ha még nincs Számlázz.hu előfizetésed, válts #start, #digital vagy #profi csomagra!

2. Regisztrálj a Keret-és adófigyelőbe (részletek itt)!

3. Ellenőrizd, hogy minden számládnak pontosan be van-e állítva a kifizetési dátuma a Számlázz.hu fiókodban (a QUiCK szinkronizálja ezeket az adatokat).

4. Ha számláid mellett nyugtákat is állítottál ki, akkor azokat fel tudod tölteni QUiCK fiókodba (Tipp: ha #profi csomagot használsz, kapcsold be a Számlaverzumot, hogy automatikusan szinkronizálódjanak az adatok). 

5. A bevallás-varázslót a QUiCK-be átlépve a Pulzus menüpont alatt találod meg a határidős feladatok között a bevallás időszakában. 

6. Az első részében a szüneteltetéseidet adhatod meg, ha volt ilyen az új kata időszakodban.

7. A második részben áttekintheted és elfogadhatod a bevallással kapcsolatos legfontosabb adatokat (mint pl. a kata-keret, bevétel, bevallási időszak, esetleges különadó összege stb.)

8. Ezt követően megadhatod a bevalláshoz szükséges egyéb adataidat (pl. adóazonosító jel, név). 

9. A legvégén pedig letöltheted a bevallásod adatait tartalmazó XML fájlt, amelyet már be is tölthetsz az ONYÁ-ba vagy az ÁNYK-ba és elektronikusan beküldheted Ügyfélkapun keresztül. 

10. Várd meg a visszaigazolást a sikeres beadásról! 

 📽️ Az alábbi videóban a 2023-as bevallás elkészítését lépésről lépésre mutatja be Kitti, a QUiCK szakmai ügyfélszolgálatának munkatársa:

integracio_banner_1200x314