Keret- és adófigyelő egyéni vállalkozásoknak
  1. Gyakori kérdések
  2. Integrációk / API
  3. Keret- és adófigyelő egyéni vállalkozásoknak

Hogyan készíthetem el kata bevallásomat a Számlázz.hu-n keresztül?

Új katás egyéni vállalkozóként a Keret- és adófigyelőn keresztül a QUiCK felületén éred el a kata bevallás-varázslót.

Katás egyéni vállalkozóként a 2022-es új katás időszakról (2022. szeptember 1-2022. december 31.) bevallást kell készítened (22KATA). A bevallás határideje: 2023. február 27. 

🎁 TIPP!

Számlázz.hu #start, #digital vagy #profi előfizetőként 2023. február 28-ig ingyen kipróbálhatod és használhatod a Keret- és adófigyelőt és a QUiCK további, adózást támogató funkcióit (így a bevallás-varázslót is)! 

A QUiCK adózási támogató modulunk felületén található Pulzus menüben már elérhető a határidős feladatok között a kata bevallás-varázsló. Mutatjuk, hogyan tudod a mi segítségünkkel elkészíteni és beadni a 2022-es évre vonatkozó kata-bevallásodat:

1. Ha még nincs Számlázz.hu előfizetésed, válts #start, #digital vagy #profi csomagra!

2. Regisztrálj (most ingyen!) a Keret-és adófigyelőbe (részletek itt)!

3. Ellenőrizd, hogy minden számládnak pontosan be van-e állítva a kifizetési dátuma a Számlázz.hu fiókodban (a QUiCK szinkronizálja ezeket az adatokat).

4. Ha számláid mellett nyugtákat is állítottál ki, akkor azokat fel tudod tölteni QUiCK fiókodba (Tipp: ha #profi csomagot használsz, kapcsold be a Számlaverzumot, hogy automatikusan szinkronizálódjanak az adatok). 

5. A bevallás-varázslót a QUiCK-be átlépve a Pulzus menüpont alatt találod meg (határidős feladat).

6. Az első részében a szüneteltetéseidet adhatod meg, ha volt ilyen az új kata időszakodban.

7. A második részben áttekintheted és elfogadhatod a bevallással kapcsolatos legfontosabb adatokat (mint pl. a kata-keret, bevétel, bevallási időszak, esetleges különadó összege stb.)

8. Ezt követően megadhatod a bevalláshoz szükséges egyéb adataidat (pl. adóazonosító jel, név). 

9. A legvégén pedig letöltheted a bevallásod adatait tartalmazó XML fájlt, amelyet már be is tölthetsz az ONYÁ-ba vagy az ÁNYK-ba és elektronikusan beküldheted Ügyfélkapun keresztül. 

10. Várd meg a visszaigazolást a sikeres beadásról! 

 📽️ Az alábbi videóban a bevallás elkészítését lépésről lépésre mutatja be Kitti, a QUiCK szakmai ügyfélszolgálatának munkatársa: