Keret- és adófigyelő egyéni vállalkozásoknak
  1. Gyakori kérdések
  2. Integrációk / API
  3. Keret- és adófigyelő egyéni vállalkozásoknak

Alanyi adómentes keret kijelzése a Számlázz.hu vezérlőpulton

Alanyi adómentes új katás, átalányadózó és vszja szerint adózó egyéni vállalkozók számára elérhető az alanyi adómentes és (adónemtől függően) a kata / átalányadó keret kijelzése.

Amennyiben a fenti feltételeknek megfelelsz, úgy elérhető számodra a Keret- és adófigyelő szolgáltatás, melynek segítségével naprakész lehetsz vállalkozásod adóügyeivel kapcsolatban.

A keretkijelzéséhez a #start, #digital vagy #profi előfizetések valamelyikére lesz szükséged, valamint be kell állítanod a jelenlegi adónemet a Beállítások/Fiók beállításai/Adózási és pénzügy adatok menüpontban.

A Keret- és adófigyelőre a Számlázz.hu vezérlőpultodon található Keretfigyelő információs ablakon keresztül tudsz előfizetni. 

Ekkor elérhetővé válik számodra a QUiCK pénzügyi modul, melynek felületén vállalkozásaid alapadatainak beállítását követően a Vezérlőpult oldalsó sávjában fogod látni az alanyi adómentes kereted, valamint adónemedtől függően a kata- vagy átalányadó keretedet. 

A  Keretfigyelő előfizetési folyamatáról és beállításairól ide kattintva olvashatsz.

quick-regisztracio-szamlazz-hu-bol-08A kereteken felül az adóügyeiddel kapcsolatos teendőkről is megjelennek értesítések. Egyes teendők (pl. bevallás készítése, bevételi nyilvántartás, adókalkuláció) esetén szükséges lesz a QUiCK felületére átlépned.

A fiókban mindig az aktuális évre vonatkozó keret információit látod.

Fontos! Amennyiben #profi csomagot használsz és bekapcsoltad a Számlaverzum szolgáltatást, akkor a keretösszegek esetén rendszerünk figyelembe veszi a NAV Online számla rendszeréből lehívott olyan számláid adatait is, melyeket máshol állítottál ki.

A keretkijelzés számlázási fiókonként külön értendő abban az esetben, ha katás egyéni vállalkozó vagy, ingatlan bérbeadási tevékenységedet pedig külön számlázási fiókban kezeled adószámos magánszemélyként.

 

integracio_banner_1200x314