Felhasználó beállításai

Kétlépcsős azonosítás, azaz a 2FA beállítása

A kétlépcsős azonosítás (más néven: kétfaktoros autentikáció) segíthet neked abban, hogy Számlázz.hu hozzáférésedet ne használhassák illetéktelenek, ha elveszíted a jelszavadat.

Amennyiben felhasználói profilodon a profiladatok módosításánál bekapcsolod az SMS-kód belépéskor lehetőséget, minden új eszközön történő belépéskor küldünk egy belépést megerősítő SMS-t az általad megadott működő mobilszámra.


A beállítás lépései

👉 A beállításhoz lépj a Beállítások - Felhasználó beállításai oldalra, amit bejelentkezés után a jobb felső sarokban, nevedre kattintva is elérsz.

ketlepcsos-azonositas-azaz-a-2fa-05


👉 Kapcsold be az SMS-kód kérést az új eszközön történő belépéshez.ketlepcsos-azonositas-azaz-a-2fa-03

👉 A funkció aktiválásához meg kell adni egy érvényes mobiltelefonszámot, erre a számra mi egyszeri ellenőrző kódot küldünk.

ketlepcsos-azonositas-azaz-a-2fa-04

👉 Az SMS-ben kapott egyszeri ellenőrző kódot ugyanezen a felületen 5 percen belül rögzíteni kell. Ezzel a telefonszámod validált lesz, és a kétlépcsős azonosítás aktívvá válik. Ezt követően mindig küldünk neked SMS-ben egy 6 számjegyű biztonsági kódot, ha új eszközről lépnél be – a kód megadásával pedig be tudsz lépni a felületre.

ketlepcsos-azonositas-azaz-a-2fa-06

Természetesen az első kétlépcsős azonosításod után beállíthatod, hogy ugyanazon a számítógépen a továbbiakban már csak a jelszót kérje a rendszer belépéskor. Ha például csak te és bizalmasaid használjátok azt a gépet, amelyről a Számlázz.hu-t használni szoktad, ez jó ötlet lehet.

Ha másik számítógépről, újabb eszközről próbálsz bejelentkezni a fiókodba (vagy valaki más próbálkozik ezzel), újabb kétlépcsős azonosításra lesz szükség a fenti módszerrel egészen addig, amíg az SMS-kód belépéskor funkció be van kapcsolva. Így a fiókod maximális biztonsága továbbra is biztosított lesz. Csakis olyan eszközön lesz elég a jelszó a belépéshez, ahol te magad már engedélyezted azt. 

Hogyan működik együtt a Számlázz.hu kétlépcsős azonosítása a Facebook és Google jelszavakkal?

Amennyiben Google vagy Facebook adataiddal jelentkeznél be a Számlázz.hu rendszerébe, a Google vagy Facebook felületén tudod beállítani a kétlépcsős azonosítást. Ezért ilyenkor nem kell külön beállítanod a kétlépcsős azonosítást a Számlázz.hu felületén.