Banki integrációk, Autokassza

K&H Bank autokassza összekapcsolás

K&H-s bankszámládat és a Számlázz.hu ügyfélfiókodat néhány egyszerű lépéssel össze tudod kötni, hogy a beérkező utalások és a kiállított számláid automatikusan szinkronizálódjanak.

1. Jelentkezz be Számlázz.hu fiókodba!

2. Kattints a Beállítások - Fiók beállításai menüpontra!

3. A Bankszámláim menüpontban add meg bankszámlaszámod , majd kattints a "Mentés" gombra. A felugró ablakban azonnal megkezdheted az összekapcsolást a "Kapcsolódom" gombra kattintva. Ha korábban már megadtad a bankszámlaszámodat, akkor ezt a lépést kihagyhatod, jöhet a következő pont.

4. Az Autokassza (banki integrációk) menüponton belül a K&H Bankos számlaszám alatt kattints az "Összekapcsolom", majd a "Kapcsolódj most" gombra!

5. Válaszd ki az azonosítási módot, amivel a K&H e-bankodba is bejelentkezel!

  • 5/a. mobil-token azonosítás:
- Olvasd be a színes kódot a mobiloddal! Kapsz egy értesítést a mobilodon.
- Hagyd jóvá a megbízást a mobilbankban, így az Autokassza menüpontban megjelenik a kapcsolat.
  • 5/b. SMS azonosítás:

- Add meg a K&H e-bankos adataidat, majd kattints az "SMS-kód kérése" gombra.
- Add meg a kódot és válaszd a "Jóváhagyás" gombot!
- Az újbóli jóváhagyáshoz kérj SMS kódot!
- Add meg az új kódot és hagyd jóvá, így a kapcsolatot sikeresen létrehozod a két rendszer között!

6. Számlázz.hu-s fiókod készen áll az adatok fogadására, amit az Autokassza menüpontban zöld pipa jelez a bankszámlaszámod mellett. Hamarosan megjelennek az első tranzakciós adatok számlázási fiókodban, a Bank - Banki tranzakciók menüpontban.

Az összekapcsolás lépéseit az alábbi videóban is meg tudod nézni:

 

Az autokassza kapcsolat érvényességét 180 naponta kell megújítani.
A kapcsolat érvényességének lejárata előtt 8 nappal emlékeztető értesítőt küldünk, amit a lejárat előtt két nappal megismétlünk, amelyben leírjuk a megújításhoz szükséges teendőidet. 

A kapcsolatot érdemes megújítani még a lejárat előtt. Először bontani kell a kapcsolatot, majd ismét összekötni bankszámládat a Számlázz.hu-s felhasználói fiókoddal úgy, ahogy azt az első alkalommal tetted. A kapcsolat megújítását az Autokassza menüpontban kezdeményezheted, ahol megtalálod az lejárati dátumot is. A megújítástól számítva újabb 180 napig lesz érvényes a banki kapcsolat.

Amennyiben a kapcsolat lejárt, és a lejárat dátumát követően újítod meg az autokasszát, a köztes időszak tranzakciói is megjelennek majd a fiókodban, és a párosítás is megtörténik utólag, amennyiben az inaktív napok száma nem több 89 napnál. A tranzakciók adatait tehát 89 napra visszamenőleg hívjuk le, így ha az inaktív időszak ennél hosszabb, akkor egyes tranzakciók nem lesznek elérhetőek a Számlázz.hu-s fiókban.

 

integracio_banner_1200x314