Fizetési kérelem

K&H Bank fizetési kérelem elfogadása

A fizetési kérelem elfogadásával gondoskodni tudsz Számlázz.hu-s előfizetésed díjának azonnali átutalásáról.

Fizetési kérelmet tudunk küldeni számodra előfizetésed díjának rendezéséhez abban az esetben, ha a díj kiegyenlítéséhez átutalásos fizetési módot választasz számlázási fiókodban. A kérelmet a fiókban mentett bankszámlaszámodra fogod kapni, mellyel hibamentesen tudod kiegyenlíteni a díjat.


A beérkező fizetési kérelem a K&H e-bankon és K&H mobilbankon érhető el a Bejövő fizetési kérelmek menüben. A K&H mobilbank esetén push üzenetben kapsz értesítést a fizetési kérelemről. A push üzenetek érkezéséhez a mobilbankban engedélyezned kell az ilyen típusú értesítések fogadását.

A K&H mobilbankban, a fogaskerék ikonra kattintva éred el a fizetési kérelem beállítások menüpontot. Ellenőrizd, hogy a Számlázz.hu-ban elmentett bankszámlád esetében a fizetési kérelem fogadása engedélyezve legyen, így tudod csak használni ezt a lehetőséget.

A bejövő fizetési kérelmek alapértelmezetten csoportosított nézetben jelennek meg, amennyiben egy bejelentkezéssel több bankszámlát kezelsz. Egy adott számlához kapcsolódó fizetési kérelmek megtekintéséhez bökj a a megfelelő bankszámla kártyára.

kh-bank-fizetesi-kerelem-elfogadasa-01

A fizetési kérelem teljesítése vagy elutasítása

Mindkét művelet aláírás köteles, ezért aláírásig a beérkező fizetési kérelmeket "aláírásra vár" státusszal jelöli a banki felület.

A beérkezett fizetési kérelem csempén, a részletek lehetőséget választva tudod ellenőrizni a kérelem adatait, s dönthetsz az aláírás vagy az elutasítás között. Az aláírás választásával azonnali átutalás generálódik, itt válaszd az Aláírom gombot.

kh-bank-fizetesi-kerelem-elfogadasa-02

kh-bank-fizetesi-kerelem-elfogadasa-03

Amennyiben nem a fizetési kérelem elfogadásával, hanem egyéb fizetési mód segítségével szeretnéd rendezni a díjat, akkor egyszerűen csak utasítsd el a fizetési kérelmet az "Elutasítom" gomb használatával. Az elutasítás megerősítését követően a fizetési kérelemből egy „bejövő fizetési kérelem elutasítása” aláírandó pénzügyi tranzakció generálódik.

Ezután számlázási fiókodba belépve a Beállítások - Szolgáltatáscsomagom menüpontban a neked megfelelő fizetési mód kiválasztásával tudod rendezni a díjat.