Tömeges-, és csoportos műveletek

Adatlekérés a kimenő számla oldalon excelben (bevételi nyilvántartás)

A kimenő számla oldalon a pénzforgalmi lekérdezést két működési formában éred el.

A kimenő számla oldalon megtalálható pénzforgalmi excel #start, #digital és #profi csomag esetén érhető el.
Egyidejűleg 100, 250 vagy maximum 500 db számla adatait lehet kilistázni. Ezt a számlák feletti lenyíló menüben tudod paraméterezni.

A leválogatott számlák listáját különböző beállításokkal tudod személyre szabni a részletes keresőben, melyet a "Mutass még több szűrési lehetőséget" linkre kattintva érsz el.

A pontokba szedett leírás a részletes keresőről ide kattintva éred el. 


A leválogatott -tehát a képernyőn megjelenő- bizonylatokkal különböző műveletek hajthatóak végre a Csoportos műveletekkel, ami szintén a számlák felett érhető el. Ilyen például a "Pénzforgalom (Excel)" lekérdezés, mellyel a képernyőn látható számlák adatait tudod lekérni XLSX formátumban.

kimeno-szamla-penzforgalom-excel-01

Mit tegyünk, ha több számla adatát szeretnénk lekérni a fiókból?


A kimenő számla oldal több bizonylat megjelenítése esetén lapozható, és ha a megjelenített számlák száma több, mint 500 db, akkor az oldal alján megjelenik egy második “Pénzforgalmi (Excel)” lekérdezési lehetőség. Ennek a működése kissé eltér a Csoportos műveletekben található lekérdezéstől, ugyanis maximum 2 000 db (a leválogatással kapott számlák darabszáma nem lehet több 2 000 db-nál) bizonylat erejéig azon számlák adatait is le lehet vele kérni, amiket egyébként csak lapozással érsz el.


Példa: 

- Az adott időszakra leválogatott számlák darabszáma 1 067 db.

- A megjelenített számlák darabszáma beállítva erre: 500 db.

A leválogatott számlák ebbe az esetben lapozással összesen 3 oldalon érhetőek el.

A Csoportos műveletekben található "Pénzforgalom (Excel)" használatával oldalanként külön-külön tudod lehívni az adatokat, tehát mindig csak azokét a számlákét, amiket éppen a képernyőn látsz.

Az oldal alján található lekérdezés pedig átnyúlik a második és harmadik oldalra, így a további oldalak számláinak adataival együtt töltheted le az excelt lapozás nélkül.

kimeno-szamla-penzforgalom-excel-02

Amennyiben több, mint 2000 db számla adataira van szükséged, akkor a fiókban elérhető további lekérdezések adnak lehetőséget az adatok letöltésére. A listákról és azok tartalmáról ide kattintva tájékozódhatsz.


Ha kizárólag számlák fejében szerzel bevételt, és velünk számlázol, a Számlázz.hu fiókodból letölthető pénzforgalmi lekérdezés segítségével előállhat bevételi nyilvántartásod, ami a katás és átalányadózó vállalkozásoknak kötelező.

Ha más módon is állítasz ki számlát (pl. kézi számlatömböt, vagy egyéb számlázóprogramot is használsz), akkor Számlaverzum bekapcsolására is szükség van ahhoz, hogy a pénzforgalmi lekérdezés bevételi nyilvántartásnak minősüljön. A Számlaverzum szolgáltatással a NAV rendszeréből le tudjuk hívni a máshol kiállított számláid adatait, melyek kifizetettségét be tudod állítani fiókodban, így azzal is tudunk számolni a lekérdezés során. A Számlaverzumról részleteket ide kattintva érsz el!