Ugrás a tartalomhoz
Magyar
  • Nincs javaslat, mert üres a keresőmező.

Hogyan működik a költségviselői beállítás?

A költségviselői beállítással egy másik Számlázz.hu-s vállalkozás átvállalhatja a számlázási fiókod díjait. Mutatjuk a működését és beállítását.

A költségviselői beállítással lehetőség van arra, hogy a Számlázz.hu szolgáltatásait az egyik vállalkozás használja, a kapcsolódó díjakat pedig egy másik Számlázz.hu-s vállalkozás vállalja át. Ez hasznos például akkor, ha egy anyavállalat állja egy leányvállalat számlázási díjait.

Mi az a költségviselő?

A költségviselő az a vállalkozás, amely átvállalja egy másik Számlázz.hu-fiók előfizetési díjait. A költségátvállalás az adott számlázási fiók minden díjára vonatkozik, és visszavonásig érvényes.

A beállítás után a folyamat a következőképpen alakul:

  • A költségviselői beállításról mindkét fiók fiókgazdája értesítést kap e-mailben.
  • A szolgáltatás megrendeléséről (pl. díjbekérő, fizetési értesítő) továbbra is az kapja meg az értesítést, aki igénybe veszi a szolgáltatást.
  • A számlát viszont a költségviselő kapja - az a vállalkozás, aki átvállalja a költséget.
  • A beállítás visszavonásig érvényes.

Az előfizetési díjak és más fizetési kötelezettségek rendezésének módjáról külön cikkben foglalkozunk. Olvasd el, hogy minél gördülékenyebben használhasd felületünket.

Hogyan kérhetem a költségviselő beállítását?

A költségviselői kapcsolatot a költségviselő fiók fiókgazdájának kell kezdeményeznie. A kérést az alábbi lépésekkel lehet elindítani:

  1. Lépj be a költségviselő Számlázz.hu-fiókba.
  2. Az Egyéb / Ügyfélszolgálat menüpontban küldd el a beállítással kapcsolatos kérést, vagy jelezd munkatársainknak chat-en keresztül.
  3. A kérésben tüntesd fel annak a vállalkozásnak a nevét és adószámát, amelynek a költségeit átvállalod.

A költségviselői beállítást kizárólag az ügyfélszolgálat tudja elvégezni - ezt te magad nem tudod beállítani a fiókban. A beállítás elvégzéséről visszajelzést küldünk.

Hogyan vonható vissza a költségviselői beállítás?

A beállítás visszavonásig érvényes. Ha meg szeretnéd szüntetni a költségviselői kapcsolatot, szintén az Egyéb / Ügyfélszolgálat menüponton keresztül vagy chat-en jelezd ügyfélszolgálatunknak.

A visszavonás után a díjakról szóló számlák ismét a szolgáltatást igénybe vevő fiókhoz kerülnek kiállításra.