Könyvelői hozzáférés

Könyvelőként szeretnék hozzáférni ügyfelem már működő (létező) Számlázási fiókjához. Mit tegyek?

A hozzáférés megadása történhet meghívó elfogadásával vagy csatlakozási kérés küldésével.

#free csomag használata mellett egy olvasási jogú könyvelőt tud meghívni a vállalkozó a fiókjába. Előfizetés esetén számlázási joggal rendelkező könyvelő meghívására is lehetőség nyílik.

👉 Csatlakozás meghívó elfogadásával

Ügyfelednek lehetősége van meghívót küldeni e-mail címedre. Ennek elfogadása után azonnal hozzáférhetsz fiókjához, és láthatod számláit. Amennyiben még nem vagy Számlázz.hu tag, akkor a meghívó elfogadásával egybekötve létre tudod hozni felhasználódat is neved, e-mail címed és egy használni kívánt jelszó megadásával.

A meghívó küldéséről részletekért kattints ide!

Ha valami miatt nem érkezik meg a meghívó (ez sajnos múlhat a levelező szolgáltatók e-mail kezelésén), akkor sincs gond. A második megoldás segítségedre lesz.

👉 Csatlakozási kérés küldése az ügyfélnek


Csatlakozási kérést két helyről is küldhetsz függően attól, hogy van-e már Számlázz.hu-s felhasználód.

  • Ha van Számlázz.hu-s felhasználód, akkor bármely hozzád kapcsolódó számlázási fiókba belépve, a Vezérlőpult jobb oldalán lefelé haladva keresd  a "Csatlakozni szeretnék egy céghez" lehetőséget. Add meg a vállalkozás adószámát, keresd ki és küldd el a csatlakozási kérést (megbízott számlázást ne jelöld be, ha csak egyszerűen felhasználóként szeretnél csatlakozni).

konyvelokent-csatlakoznek-egy-fiokhoz-1

  • Ha nincs Számlázz.hu-s felhasználód, akkor kezdeményezz regisztrációt weboldalunkon. Add meg neved, e-mail címed, add meg a használni kívánt jelszót és fogadd el az ÁSZF-et/adatvédelmi tájékoztatót. 

A következő oldalon az alábbi képernyő vár, itt válaszd a Csatlakozom egy céghez linket. A megjelenő oldalon lehetőséged nyílik csatlakozni egy céghez (vállalkozáshoz) úgy, hogy megadod a vállalkozás adószámát és elküldöd a kérést.

 

konyvelokent-csatlakoznek-egy-fiokhoz-2

Csatlakozási szándékodról a vállalkozó (fiókgazda) e-mailben kap majd értesítést. Kérésedet a fiókjába belépve, a Vezérlőpult alján tudja jóváhagyni kérésedet.

konyvelokent-csatlakoznek-egy-fiokhoz-3

A kérés elfogadása vagy elutasítása esetén is kapsz értesítés e-mailben.

Elfogadás után a következő belépésnél már elérhetőek számodra ügyfeled számlái.

A könyvelő két jogosultsággal kaphat hozzáférést, de ettől eltérő jogosultsági szintet is kaphat a fiókgazdától, amit az elfogadáskor állíthat be:

Tudastar_ikon-1Tudtad-e?

Ügyfeled számláinak feldolgozásában segítségedre lehet a számla PDF-ek letöltése, amennyiben előfizetéssel rendelkeznek, akkor a lekérdezési listákat is tudod használni adatkinyeréshez, valamint ha #profi csomagra fizetett elő ügyfeled, akkor akár automatikusan is át tudjuk küldeni számláinak adatait könyvelői rendszeredbe.