Számlakészítés

Környezetvédelmi termékdíjjal és kiterjesztett gyártói felelősséggel (EPR) kapcsolatos információ megadása számlázáskor

Amennyiben a számláidon környezetvédelmi termékdíjjal és/vagy kiterjesztett gyártói felelősséggel (EPR) kapcsolatos információt szükséges megadnod, két lehetőséget tudunk javasolni az adatok feltüntetésére.


👉 Számla megjegyzés

Egyfelől a számla megjegyzés rovatában van lehetőséged termékdíj és EPR záradékok feltüntetésére. Ez a mező elsősorban az egész számlára vonatkozó termékdíj és EPR információk feltüntetésére szolgál. Azonban abban az esetben is használhatod ezt a rovatot, ha egyes tételsorokhoz kapcsolódó termékdíj információkat szeretnél feltüntetni. Ez esetben mindenképp hivatkozz vissza az egyes záradékokban az érintett tételsorra is.

Amennyiben egységesen, minden számládon szükséges egy adott szöveget - például az EPR záradék általános szövegét - feltüntetned, akkor azt alapértelmezett megjegyzésként rögzítheted a Beállítások - Fiók beállításai - Számlázás alapadatok menüpontban.


👉 Számla tétel megjegyzés

Az egyes tételsorokhoz kapcsolódó termékdíj információkat a tételmegjegyzés mezőben is megadhatod, így egyértelműen látható, hogy a záradék melyik tételhez kapcsolódik. Arra is van lehetőséged, hogy a terméktörzsbe felvitt termékekhez fix - tételsor szintű - termékdíj megjegyzést rögzíts a Beállítások - Termékek menüpontban. Ezzel csökkenthető a számlánkénti adatbevitel.

Amennyiben bizonytalan vagy a témát illetően, javasoljuk, hogy a számlakiállítás előtt egyeztess könyvelőddel is!

Tekintettel arra, hogy ezek nem kötelező elemei az online számlaadat-szolgáltatásnak, jelenleg a rendszerünk nem szolgáltat adatot a NAV felé a megjegyzés rovatokban feltüntetett környezetvédelmi termékdíj és EPR záradékok kapcsán.Nem a Számlázz.hu felületén adom meg a számla adatait, ilyenkor hogyan járjak el?

👉 Megjegyzések kezelése automatikus számlázáskor

A Számla Agent szolgáltatás segítségével hozzánk érkező számlakészítési kérésben a külső rendszernek (weboldal, webshop, egyéb üzleti alkalmazás) szükséges küldenie a megfelelő helyen, a megfelelő információkat az XML fájlban.

 

👉 Megjegyzés kezelése tömeges számlageneráláskor

  • Számla alapértelmezett megjegyzése

    Beállítások - Fiók beállításai - Számlázás alapadatok menüpontban megadott alapértelmezett számlamegjegyzés megjelenik a számlán, ha a CSV-ben nincs erre vonatkozó adat. A fiók Beállítások - Partnerek menüpontban mentett partner alapértelmezett megjegyzést NEM jelenítjük meg tömeges számlázás esetén, ezért a számla megjegyzésbe (N oszlop) szükséges azt megadni.

  • Tételmegjegyzés

    A tételmegjegyzést kizárólag a CSV-fájlban történő rögzítés esetén jelenítjük meg a számlán, tehát a Beállítások - Termékek menüpontban, a termék adatlapján megadott megjegyzést nem jelenítjük meg automatikusan.

 

Tudastar_ikon-1Tudtad-e? 

A tétel megjegyzés használata előfizetéshez kötött, tehát #free csomagban ez a mező nem tölthető ki. Ennek a mezőnek a számlaszerkesztőn való megjelenését engedélyezni szükséges a Beállítások - Fiók beállításai - Számlázás beállítások menüponton belül a Termékbeállítások részen.

                      A számla alapértelmezett megjegyzést #start, #digital és #profi csomag esetén tudod rögzíteni a Beállítások - Fiók beállításai - Számlázás alapadatok menüpontban.