Archiválás

Külsős számlák archiválása

A Számlázz.hu tud segíteni a máshol kiállított számlák tárolásába és archiválásában?

Igen, a #profi csomag két olyan szolgáltatást tartalmaz, amik ebben segítségedre lehetnek.

Az egyik ilyen szolgáltatás a NAV Számlaszinkron (Számlaverzum) szolgáltatás. Ennek bekapcsolásával, a NAV Online Számla rendszerből lekérjük azoknak a számláidnak az adatait, amiket nem a Számlázz.hu-ban állítottál ki, vagy nem a Számlázz.hu-ban állították ki vállalkozásod részére. Mivel ezek csak adatok és az adatszolgáltatással a hatóság rendszerébe nem került be a számlakép, így ezekhez néhány kattintással feltöltheted a számlaképet.

szamlakep-navtol-lehivott-szamlak-szamlaverzum-01

A másik szolgáltatás a számlák digitális archiválása, mellyel minden kimenő és bejövő számládról havonta egy alkalommal archívumot készítünk (mindig utólag az előző havi számlákról) és időpecséttel látjuk el azt. Az archiválásba a fent említett Számlaverzumos számlák is bekerülnek, azonban csak azok, melyekhez tartozik feltöltött számlakép. A kész archívumok az Számla - Archivált számláim menüpontban érhetőek el.

kulso-szamla-archivum-2-1

A tárolás és a digitális archiválás tehát a rendszeren belül megoldható. A Számlázz.hu a tárgyéven felül további 13 évig biztosítja a számlák és az archívumok elérhetőségét.

Fontos, hogy csak azok a számlák kerülnek be az archívumba (Számlázz.hu-s és számlaképpel ellátott külsős számlák), amely hónapban legalább egy napig volt érvényes #profi szolgáltatáscsomag a fiókban.