Banki integrációk, Autokassza

MBH Bank (korábban Budapest Bank) vállalati bankszámla autokassza összekapcsolása

MBH Bankos (korábban Budapest) vállalati bankszámládat és Számlázz.hu ügyfélfiókodat néhány egyszerű lépéssel össze tudod kötni, hogy a beérkező utalások és a kiállított számláid automatikusan szinkronizálódjanak.

 1. Jelentkezz be Számlázz.hu fiókodba! 
 2. Kattints a Beállítások - Fiók beállításai menüpontra! 
 3. A Bankszámláim menüpontban add meg bankszámlaszámod, ha ezt még nemtetted meg, majd kattints a "Mentés" gombra. A felugró ablakban azonnal megkezdheted az összekapcsolást a "Kapcsolódom" gombra kattintva. Ha korábban már megadtad a bankszámlaszámodat, akkor ezt a lépést kihagyhatod, jöhet a következő pont.
 4. Az Autokassza (banki integrációk) menüponton belül az MBH-s (korábban Budapest Bank) bankszámlaszámnál kattints az "Összekapcsolom", majd a "Kapcsolódj most" gombra!

 5. A fenti lépést követően megjelenő oldalon válaszd "Vállalati Netbank (korábban MKB)" opciót.

 6. A Netbanki bejelentkezés oldalon található három mezőben adjuk meg az alábbi adatokat
       • Csoport: HOLDING (fontos, hogy nagybetűkkel!)
       • Azonosító: Fontos, hogy ebbe a mezőbe NE a netbankos belépéshez használt azonosítót írd be! Ehhez az adathoz úgy juthatsz hozzá, hogy - javasoljuk - egy másik ablakban (vagy böngésző lapfülön) belépsz a netbankba a vallalatinetbank.mbhbank.hu oldalon. Itt a jobb felső sarokban a kör alakú felhasználó ikontra kattintva előbb a "Jogosultság áttekintő" opciót választjuk, majd az "Alapadatok" szakaszt, ahol a Felhasználó azonosító helyén egy HOLDING:XYZ formátumú azonosítót találsz. Másold ki, de csak a HOLDING: utáni szöveget és a másolt szöveget illeszd be a lenti képernyőn látható "Azonosító" mezőbe. Ezt követően mindenképpen lépj ki a netbankodból, ellenkező esetben az összekapcsolás sikertelen lehet.
       • Jelszó: Ide ugyanazt a jelszót írd be, mint amivel a netbank felületre belépsz!

  Image #3
 7. A Számlaválasztó oldalon válaszd ki az engedélyezni kívánt számlát, majd kattints az "Engedélyezem" gombra.

  Első összekötés: Az első összekötésnél minden bankszámlát -amennyiben többet szeretnél bekötni a szolgáltatásba- egyenként szükséges összekapcsolni a számlázási rendszerrel.

  Kapcsolat megújítása: Több bankszámlával történő használat esetén, a kapcsolat megújításkor jelöld be az összes olyan bankszámlát, mellyel használod az autokassza szolgáltatást, így egyidejűleg az összes bankszámlakapcsolat megújításra kerül. 8. Az "Engedélyezem" gombra kattintást követően az SMS-ben kapott kódot másold be az alábbi képernyőn és kattints a "Küldés" gombra. Az sms-ben elküldött kódból első három számot és a kötőjelet nem kell megadni a kód beírásakor.

 9. Az SMS hitelesítést követően a bank visszairányít a Számlázz.hu alkalmazásba, ahol ellenőrizheted, hogy sikeresen megtörtént e az összekapcsolás és aktív e az autokassza kapcsolatod, amit az Autokassza menüpontban zöld pipa jelez a bankszámlaszámod mellett. Hamarosan megjelennek a tranzakciós adatok számlázási fiókodban, a Bank - Banki tranzakciók menüpontban.

Lakossági ügyfélként: amennyiben egyéni vállalkozóként MBH Bankos (volt Budapest Bankos) lakossági ügyfél vagy (a lakossági folyószámládat használod a vállalkozásodhoz is) a folyamat nem változott, az eddigi netbankos belépéssel tudod az autokassza összekötést elvégezni. Erről a folyamatról részleteket és videót itt találsz.

Az autokassza kapcsolat érvényességét 180 naponta kell megújítani.
A kapcsolat érvényességének lejárata előtt 8 nappal emlékeztető értesítőt küldünk, amit a lejárat előtt két nappal megismétlünk, amelyben leírjuk a megújításhoz szükséges teendőidet. 

A kapcsolatot érdemes megújítani még a lejárat előtt. Először bontani kell a kapcsolatot, majd ismét összakapcsolni bankszámládat a Számlázz.hu-s felhasználói fiókoddal úgy, ahogy azt az első alkalommal tetted. A kapcsolat megújítását az Autokassza menüpontban kezdeményezheted, ahol megtalálod az lejárati dátumot is. A megújítástól számítva újabb 180 napig lesz érvényes a banki kapcsolat.

Amennyiben a kapcsolat lejárt, és a lejárat dátumát követően újítod meg az autokasszát, a köztes időszak tranzakciói is megjelennek majd a fiókodban, és a párosítás is megtörténik utólag, amennyiben az inaktív napok száma nem több 90 napnál. A tranzakciók adatait tehát 90 napra visszamenőleg hívjuk le, így ha az inaktív időszak ennél hosszabb, akkor egyes tranzakciók nem lesznek elérhetőek a Számlázz.hu-s fiókban.

 

integracio_banner_1200x314