Digitális faktoring

Mi a feltétele a digitális faktoring szolgáltatás igénybevételének?

Hogy eléred-e Számlázz.hu fiókodban a faktoringot, függ jogosultságodtól, előfizetésedtől, valamint az általad kiállított számlák tulajdonságaitól.

A faktoring lehetőségét akkor éred el Számlázz.hu fiókodban, ha az alábbiak teljesülnek:

  • Van olyan vevőd, akire faktoring szerződést köthetsz.
  • Rendelkezel Számlázz.hu #start, #digital vagy #profi előfizetéssel.
  • Fiókgazda vagy adminisztrátor szerepkörrel rendelkezel az érintett Számlázz.hu fiókban.

A faktoring szolgáltatás elindításához először faktoring szerződést kell kötnöd, erre akkor nyílik lehetőséged, ha állítottál ki a faktorálási feltételeknek megfelelő számlát.

👉 Milyen vevőkre köthetek faktoring szerződést?

Ahhoz, hogy egy vevődre faktoring szerződést köthess, át kell esnie egy előminősítési folyamaton. Ez két módon történhet meg:

  1. Bizonyos vevők már előzetesen előminősítésre kerültek, vagyis esetükben a faktorálás rendkívül gyorsan kezdeményezhető.
  2. Ezen kívül bármelyik vevődre elindíthatod a faktoring szerződéskötést , akinek állítottál ki olyan számlát az elmúlt 120 napban, ami megfelel a következő feltételeknek:
  • Nem sztornószámla, díjbekérő vagy szállítólevél
  • Fizetési határideje 20-120 nap közé esik
  • Devizaneme: HUF, EUR, USD
  • Fizetési módja: átutalás

A 2. esetben partnerünk  megkezdi az előminősítési folyamatot ezekre a vevőidre is. Ha megfelelnek minden feltételnek, ők is bekerülnek az előminősített vevők közé. Amennyiben vevőid nem felel meg a feltételeknek, arról a Flexibill felületén fog tájékoztatni.

 

Amennyiben külföldi partner számláját szeretnéd faktoráltatni, azonban a szerződéskötési folyamatban ennek a partnernek nem jelenik meg a neve kérjük, hogy vedd fel a kapcsolatot a Flexibill ügyfélszolgálatával a vevő nevének és adószámának megadásával.Tudj meg többet digitális faktoring szolgáltatásunkról »

integracio_banner_1200x314