Követeléskezelés

Mi a követeléskezelés szolgáltatás menete ügyvédi vagy jogi megoldások igénybevétele esetén?

Ha ügyvédi vagy jogi segítséget vennél igénybe a behajtás során, Számlázz.hu fiókodból indíthatod a folyamatot.

Ha egy számlád lejárt, és szeretnél ügyvédi vagy jogi segítséget igénybe venni a “behajtás” során, akkor a Számlázz.hu-ból könnyedén elindíthatod a folyamatot, amelynek a végén elindul a követeléskezelés ügyed. 

 1. A Számla/Kimenő számláim menüpontban a lejárt számlára kattintva megjelennek a számlaműveletek, itt kattints az “Ügyvédi és jogi megoldások” gombra.
  hol-erem-el-a-szamlazzhu-koveteleskezeles-szolgaltatasai-kozott-az-ugyvedi-es-jogi-megoldasokat-01
 2. Válaszd ki, hogy milyen ügyet szeretnél indítani (fizetési felszólítás, ügyvédi levél vagy fizetési meghagyás).
  2. ugyvalasztas
 3. Ezt követően elfogadod a Payee Általános Szerződési Feltételeit és az Adatvédelmi nyilatkozatot, hogy a számlaadatokat az ügyindításhoz átadhatjuk partnerünknek. 
 4. Ezután átirányítunk a Payee oldalára. Itt kiválasztod, hogy mely számlákat szeretnéd bevonni az ügybe (tehát egyszerre többet is lehetséges), ezek a számlák milyen jogcím alá tartoznak. Fontos, hogy a számlák közös jogcímhez tartozzanak, vagyis egy szerződéshez/megállapodáshoz tartozzanak.
  2. adatmegadas-1
  2.1.sszamlak megadas
 5. Felszólítás ügy esetén megadod, hogy milyen csatornán (SMS és/vagy e-mail) és milyen hangnemben (barátságos vagy hivatalos) kommunikáljon a Payee az adósoddal.
  2.3.kommunikacio
 6. Ellenőrzöd az adatokat, és amennyiben szükséges, új bankszámlaszámot is megadhatsz.
 7. Kiegyenlíted az ügyindítás díját bankkártyával vagy átutalással és ettől kezdve online tudod nyomon követni ügyed alakulását.
  3. osszegzes-2
  4. fizetes-2
  5. payeefelulet

 

integracio_banner_1200x314