Bejövő számlák és vevői fiók

Mi az a vevői számlafiók?

A vevői számlafiókban érik el partnereid a nekik kiállított számlákat és azokat online ki is fizethetik.

A vevői fiók (pl. a Távszámlához és a Díjnet.hu szolgáltatáshoz hasonlóan) lehetővé teszi számodra, hogy vevőid egyszerre láthassák a számukra kibocsátott összes számlát. Ezen az oldalon nemcsak a számlák áttekintésére és letöltésére van lehetőséged, de ha engedélyezed, akkor vevőid azonnal ki is fizethetik online számláikat (bankkártya).

A vevői fiók alapértelmezetten aktiválva van, így az általad küldött számlaértesítőkben vevőd egy olyan hivatkozást kap (gomb alá rejtve), amelyre kattintva azonnal megtekintheti a részére kibocsátott számlát. Innen tovább tud lépni az általad készített összes számlájához is.

mi-az-a-vevoi-szamlafiok-01

Ha ki szeretnéd kapcsolni a vevői fiókot, akkor azt a Beállítások - Fiók beállításai - Számlázás beállítások oldalon teheted meg, ekkor vevőd a számlaértesítő csatolt mellékleteként kapja meg a számlát. A vevői fiók kikapcsolása után a korábbi számlák, értesítőből történő letöltési kísérletekor e-mail értesítést kapsz, így a számlát újra szükséges küldened, hogy vevőd csatolmányként kapja meg.

mi-az-a-vevoi-szamlafiok-02

Ha vevőd a számlaértesítőben található linkre kattintva nem a vevői fiókba jut, hanem egy bejelentkezési képernyőt lát, az azért van, mert neki is van #profi Számlázz.hu-s fiókja. Ilyen esetben a vevői fiók helyett ő saját számlázási fiókjában, a Számla - Bejövő számláim menüpontban találja meg az adott számlát. Fontos, hogy a bejövő számlát csak a fiók, megfelelő jogosultságú felhasználója éri el!

A vevői számlafiókban partnerednek lehetősége van az általad biztosított online fizetési lehetőséggel is kifizetni számláját, vagy eléri az átutaláshoz szükséges adatokat. A vevői számlafiók a nem Számlázz.hu-t használók számára, valamint Számlázz.hu-s #free, #start és #digital csomagos ügyfeleknek jelenik meg.

mi-az-a-vevoi-szamlafiok-04


A #profi csomagosokra vonatkozóan, a bejövő számlák kifizetettség kezeléséről, online fizetési lehetőségéről ide kattintva olvashatsz!

integracio_banner_1200x314