Bejövő számlák és vevői fiók

Mi az a vevői számlafiók?

A vevői fiók arra való, hogy partnereim ott érjék el a számlákat, amiket kiállítok nekik?

A vevői fiók (pl. a Távszámlához és a Díjnet.hu szolgáltatáshoz hasonlóan) lehetővé teszi számodra, hogy vevőid egyszerre láthassák a számukra kibocsátott összes számlát. Ezen az oldalon nemcsak a számlák áttekintésére és letöltésére van lehetőséged, de ha engedélyezed, akkor vevőid azonnal ki is fizethetik online számláikat (bankkártya).

A vevői fiók alapértelmezetten aktiválva van, így az általad küldött számlaértesítőkben vevőd egy olyan hivatkozást kap, amelyre kattintva azonnal megtekintheti a részére kibocsátott számlákat. Ha ki szeretnéd kapcsolni a vevői fiókot, akkor azt a Beállítások - Fiók beállításai - Számlázás beállítások oldalon teheted meg.

Ha vevőd a számlaértesítőben található linkre kattintva nem a vevői fiókba jut, hanem egy bejelentkezési képernyőt lát, az azért van, mert neki is van #profi Számlázz.hu-s fiókja. Vagyis direkt számlázás történt, azaz a számla rendszeren belül maradt. Ilyen esetben a vevői fiók helyett a vevőd az ő saját számlázási fiókjában, a bejövő számlák közt találja meg az adott számlát.

További részleteket ebben a cikkben találsz: kattints ide.