Keret- és adófigyelő egyéni vállalkozásoknak
  1. Gyakori kérdések
  2. Integrációk / API
  3. Keret- és adófigyelő egyéni vállalkozásoknak

Mi az autokata?

Olvastam a katásokat segítő programról, az autokatáról. Pontosan mit tud ez a szoftver?

Az autokata rendszer elérhetősége 2023.03.31. után megszűnik, és 2022.08.31. óta is már csak a záróbevallás-varázsló szolgáltatás használható teljeskörűen benne, a többi funkció nem működik megfelelően. Erről megújult ÁSZF-ünk 2. mellékletének 5. és 9. fejezetében olvashatsz részletesen. 

Amennyiben alanyi adómentes, új katás egyéni vállalkozóként továbbra is tevékenykedsz, akkor a Kata-figyelővel követheted alanyi adómentes- és kata kereteidet számlázási fiókodban, emellett teendőidre és a határidőkre is figyelmeztetünk!
A Kata-figyelő és beállításairól ide kattintva olvashatsz.

Figyelem! 2022. szeptember 1-jétől jelentősen módosul a kata!

A július 12-én elfogadott "új" kata adótörvény szerint a kata adó alanya kizárólag főfoglalkozású egyéni vállalkozó lehet, valamint megszűnik az adóalanyiság, ha 2022. augusztus 31. után nem magánszemélytől érkezik bevétel. 

A változásokat tudástárunk cikkében foglaltuk össze. 


Az autokata az első hazai automatikus könyvelési megoldás katás, Számlázz.hu-s vállalkozóknak: mert katázni mostantól tényleg egyszerű! :)

Miért is? A szolgáltatás tartalmazza a pontos kata keretnyilvántartást, a bevételi nyilvántartás automatikus vezetését, a könyvelési bizonylatok feltöltését, feldolgozását, tárolását és a jogszabályoknak megfelelő digitális archiválását, ráadásul a kata bevallást is néhány perc alatt elkészíti.

A rendszer automatikusan figyelmeztet, ha katás teendőd van, így a fontos határidőket nem fogod elmulasztani. De nemcsak a határidőkre figyelmeztet: amennyiben fontos jogszabályváltozás van, szintén értesülni fogsz róla. 

Bármilyen katás, vállalkozói vagy adózással kapcsolatos kérdés esetén az autokata Tudáscentrumában találsz választ, amely a legnagyobb hazai ingyenes katás tudástár, folyamatosan frissülő szabályokkal, mindenki számára világosan, érthetően. Ha esetleg nem találsz választ a Tudáscentrumban, akkor az ügyfélszogálat fog segíteni neked: kata szakértők dolgoznak azért, hogy minél gyorsabb és minél alaposabb választ kaphass a kérdéseidre.  

Vállalkozásindítás esetén is megkönnyíti a kezdő vállalkozók életét, mert mindenben támogatást nyújt, folyamatosan tájékoztat a teendőidről, így nem kell fejben tartanod a határidőket. Tudj meg mindent az autokata szolgáltatásról itt!

Az autokatát itt tudod bekapcsolni Számlázz.hu fiókodban: 

autokata_katas_vallalkozas_alapok