Követeléskezelés

Milyen típusú követeléskezelési megoldások érhetőek el a Számlázz.hu-ból?

Minden szolgáltatáscsomagban vannak elérhető követeléskezelési megoldások.

Ha a számla befizetési határidejéig nem fizet ügyfeled, több lehetőséged is van arra, hogy behajtsd a kintlévőségeidet. 

 • Számlázz.hu fiókodból számlaértesítőt, fizetési emlékeztetőt és fizetési felszólítást is küldhetsz vevődnek, melyek sablonjait egyszerűen testreszabhatod (minden szolgáltatáscsomagban elérhető).
 • A Számlázz.hu-ban #start, #digital és #profi csomagban elérhető az automatikus fizetési felszólítás funkció, amellyel a rendszer fizetési emlékeztetőt küld partnerednek (beállíthatod, hogy hány alkalommal, hány nappal a lejáratot követően küldje az értesítést). Erről részletesen itt olvashatsz
 • Emellett a Számlázz.hu ügyvédi és jogi követeléskezelési megoldást is biztosít ügyfeleinek, ebben a Payee a partnerünk. Három fokozata van a követeléskezelési megoldásoknak: 
   • Fizetési felszólítás a Payee által: sokszor segít az ügyletek rendezésében, ha egy harmadik fél küld fizetési felszólítást. A Payee 6 alkalommal küld levelet nem fizető partnerednek: az ügy elindítását követő napon indul el az e-mailben és SMS-ben kiküldött felszólítás-sorozat, összesen 6 alkalommal, 20 munkanapon át, 9 és 19 óra között küldi a rendszer. Vevőd az egyedi biztonságos fizetési oldalán fizethet átutalással vagy bankkártyával, valamint kérhet részletfizetést is (2, 3 vagy 4 részletben).
   • Ügyvédi levél: Hivatalos, ügyvéd által aláírt, tértivevényes postai felszólító levél, ami az általad megadott adatokat tartalmazza. Az ügyvédi partner elkészíti és aláírja a levelet, amit 36 órán belül postáz az adósodnak. A kézbesítés eredményéről értesítünk fiókodban.
   • Fizetési meghagyás (majd opcionálisan végrehajtás): egy hivatalos jogi eszköz adósoddal szemben. Partnerünk helyetted kommunikál az ügyvéddel és a hatóságokkal. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a Payee elektronikus úton elküldi a Magyar Országos Közjegyzői Kamarának a végrehajtási ügyet, az ügy kapcsán pedig a közjegyző megküldi a fizetési meghagyást. A jogerőre emelkedett fizetési meghagyást követően (kb. 3 hét) pár kattintással online megindítható a végrehajtás, vagyis a tartozás beszedése, mely lehet inkasszó, munkabér letiltás vagy árverés.
    A fizetési meghagyás esetén automatikusan hozzáadódik a követeléshez az ügyindítási díj is!


ℹ️ Az ügyindítási díj adósra történő terhelését a fizetési meghagyásnál automatikusan hozzáadja a Payee rendszere a követelés összegéhez. Jelenleg azonban a Payee felületén,  az elindított ügy adatai között ez nem látható, csak a hivatalos dokumentumokban, illetve az ügyvédi levélben jelenik meg.


integracio_banner_1200x314