Listák / adatexport

Ezeket állítsd be katás ügyfeleid Számlázz.hu-s fiókjában a kata záróbevallás előtt

Mit érdemes beállítani könyvelőként a katás ügyfeleid Számlázz.hu-s fiókjában a kata záróbevallás előtt?

A kata záróbevallás elkészítéséhez érdemes előkészítened az ügyfeleid Számlázz.hu-s fiókját, hogy számodra is minél egyszerűbb és automatizálhatóbb legyen a folyamat. Ehhez hoztunk néhány pro tippet:

  1. Kapcsold be a Számlaverzumot - az automatikus NAV számlaszinkront, ha ügyfeled a Számlázz.hu rendszerén kívül is állított ki számlát, akár számlatömbbel, akár más számlázóval. Így ügyfeled fiókjába minden bejövő és kimenő számlát lekérhetsz a NAV Online Számla rendszeréből. Ezt a funkciót a Beállítások / Fiók beállításai / NAV online adatkapcsolat menüpontban tudod bekapcsolni, használatához az ügyfelednek a Számlázz.hu #profi szolgáltatáscsomagjával kell rendelkeznie.
    A számlák az aktuális év január 1-jétől töltődnek le, és a kimenő számlák közül csak a nem Számlázz.hu-val kiállított, OSS-be küldött külföldi kimenő számlák nem elérhetőek, mivel ezeket nem kell a NAV-ba beküldeni.
  2. Állítsd be a kimenő számlák kifizetettségét napra pontosan. Figyelem: az a fontos, hogy milyen számlákat fizettek ki 2022-ben, nem pedig az, hogy ügyfeled mit számlázott 2022-ben. Emiatt érdemes figyelni a korábbi évek számláit is, amelyeket 2022-ben fizettek ki. 
  3. Készíts könyvelést segítő lekérdezési listákat. Kiemelten fontos lehet számodra a főkönyvi adatexport, ami a Listák/Főkönyvi adatexport menüponton keresztül érhető el. Nézd meg, milyen könyvelőprogramokhoz érhető el a főkönyvi adatexport.

+1. Ha pedig automatizálni szeretnéd az adatok átadását, és szeretnél minden számlaadatot látni könyvelőprogramodban, akkor próbáld ki az online pénzügyi adatkapcsolatot, amivel minden könyveléshez szükséges adat automatikusan megérkezik hozzád.

Készítettünk egy döntéstámogató gyűjtőoldalt is katás vállalkozóknak, ahol megtalálható minden, amit a kata utáni időszakról tudni érdemes.