Banki integrációk, Autokassza

MBH Bank (korábban MKB) autokassza összekapcsolás

MBH Bankos (korábban MKB) bankszámládat és Számlázz.hu ügyfélfiókodat néhány egyszerű lépéssel össze tudod kötni, hogy a beérkező utalások és a kiállított számláid automatikusan szinkronizálódjanak.

Az MBH Bank elektronikus csatornáit 2023. október 3. után érintő változások miatt az MBH Bank autokassza kapcsolatok kiépítése eltérhet a lenti leírásban szereplő folyamattól, attól függően, hogy a jogelőd banknál (Budapest Bank, MKB Bank, Takarékbank) vállalati, vagy - pl. adószámos magánszemélyek, illetve egyéni vállalkozók esetében - lakossági bankszámlával rendelkeztél.
Kérjük, hogy emiatt feltétlenül olvasd el ezzel kapcsolatos részletes tájékoztatónkat!

  1. Jelentkezz be Számlázz.hu fiókodba! 
  2. Kattints a Beállítások - Fiók beállításai menüpontra! 
  3. A Bankszámláim menüpontban add meg bankszámlaszámod, majd kattints a "Mentés" gombra. A felugró ablakban azonnal megkezdheted az összekapcsolást a "Kapcsolódom" gombra kattintva. Ha korábban már megadtad a bankszámlaszámodat, akkor ezt a lépést kihagyhatod, jöhet a következő pont.
  4. Az Autokassza (banki integrációk) menüponton belül az MBH-s (korábban MKB-s) bankszámlaszámnál kattints az "Összekapcsolom", majd a "Kapcsolódj most" gombra!
  5. Jelentkezz be az MBH Netbank (korábban MKB), vagy vállalati számla esetén a Vállalati Netbank (korábban MKB) felületén!
  6. Válaszd ki azt a bankszámlát, amelyet össze szeretnél kötni Számlázz.hu fiókoddal, majd kattints az “Engedélyezem” gombra!
  7. Az MBH (korábban MKB) Mobilapplikációjában (mobil token azonosítás) vagy az SMS-ben kapott kód segítségével hagyd jóvá az összekötést, majd várd meg, míg az engedélyezési folyamat után a bank visszairányít a Számlázz.hu felületére!
  8. Számlázz.hu-s fiókod készen áll az adatok fogadására, amit az Autokassza menüpontban zöld pipa jelez a bankszámlaszámod mellett. Hamarosan megjelennek az első tranzakciós adatok számlázási fiókodban, a Bank - Banki tranzakciók menüpontban.

Az autokassza kapcsolat érvényességét 180 naponta kell megújítani.
A kapcsolat érvényességének lejárata előtt 8 nappal emlékeztető értesítőt küldünk, amit a lejárat előtt két nappal megismétlünk, amelyben leírjuk a megújításhoz szükséges teendőidet. 

A kapcsolatot érdemes megújítani még a lejárat előtt. Először bontani kell a kapcsolatot, majd ismét összakapcsolni bankszámládat a Számlázz.hu-s felhasználói fiókoddal úgy, ahogy azt az első alkalommal tetted. A kapcsolat megújítását az Autokassza menüpontban kezdeményezheted, ahol megtalálod az lejárati dátumot is. A megújítástól számítva újabb 180 napig lesz érvényes a banki kapcsolat.

Amennyiben a kapcsolat lejárt, és a lejárat dátumát követően újítod meg az autokasszát, a köztes időszak tranzakciói is megjelennek majd a fiókodban, és a párosítás is megtörténik utólag, amennyiben az inaktív napok száma nem több 90 napnál. A tranzakciók adatait tehát 90 napra visszamenőleg hívjuk le, így ha az inaktív időszak ennél hosszabb, akkor egyes tranzakciók nem lesznek elérhetőek a Számlázz.hu-s fiókban.

 

integracio_banner_1200x314