Mobilapplikáció / MostSzámlázz

MostSzámlázz és az évzárás #free fiókban

A MostSzámlázzt a Számlázz.hu egyszerűsített, mobilbarát verziójaként hoztuk létre, így nem minden funkció érhető el ezen a felületen. Ilyen a #free csomagban elvégzendő évzárás funkció is.

Az általad is használt #free csomag a Számlázz.hu felületén csak a tárgyévi számlák megjelenítését teszi lehetővé.

Ahhoz azonban, hogy a fiókodba meghívott könyvelőd -aki nagy valószínűséggel a Számlázz.hu oldalon lép be- láthassa az új évben, frissen kiállított számláidat, és dolgozni tudjon velük, le kell zárni az évet.


Ha a Számlázz.hu oldalt alapvetően nem használod, akkor az évzáráshoz sem feltétlenül kell belépned erre a felületre, hiszen a MostSzámlázz.hu-n, az aktuális év első számlájának kiállításával automatikusan lezárjuk az előző évet, így könyvelőd látni fogja az új számlákat is.

A Számlázz.hu oldalon manuálisan is lezárhatod az évet az Egyéb - 2023-as év zárása menüpontban, míg a MostSzámlázz.hu-n nem történt számlakiállítás az új évben.

 

Mivel jár az évzárás?

  • Évzárás után az előző év számláit a Számlázz.hu felületen nem lehet elérni, míg a MostSzámlázz.hu oldalon maximum 250 db bizonylat erejéig láthatóak maradnak a korábbi számlák is. Minél több számlát állítasz ki az idei évben, annyival kevesebb számla fog látszódni a tavalyi bizonylatok közül. Ezen a téren tehát egy kicsit megengedőbb a mobilbarát felület.
  • Nem tudsz olyan számlát sztornózni, helyesbíteni, nyomtatni, illetve kezelni, ami nem látható a fiókban.


Nincs okod aggodalomra, hiszen a Számlázz.hu minden számlázási fiók számláit tárgyév + 13 évig megőrzi, tehát bármikor eléred azokat!

❓ Hogyan érem el a korábbi számláimat a fiókomban?

#start, #digital vagy #profi előfizetéssel az összes számla eléréhető és kezelhető

Előfizetéses csomag igénylésével többek között az alábbi lehetőségek lesznek elérhetőek:

  • A fiókodban minden általad kiállított számlát elérsz majd T+13 évig visszamenőleg, melyek között a részletes keresővel kereshetsz.
  • #profi csomag esetén a bejövő számláid is elérhetőek lesznek.
  • számla PDF-eket letöltheted tömegesen és egyesével is.
  • Lekérheted a számlaadatokat (excel, és XML formátumban is) a lekérdezési listák segítségével.
  • Lehetőséged lesz korábbi számla sztornózására vagy helyesbítésére.


Figyelmedbe ajánljuk az évzáráshoz kapcsolódó további tudástár bejegyzéseket is.