Mobilapplikáció / MostSzámlázz

MostSzámlázz és az évzárás #free fiókban

A MostSzámlázzt a Számlázz.hu egyszerűsített, mobilbarát verziójaként hoztuk létre, így nem minden funkció érhető el ezen a felületen. Ilyen a #free csomagban elvégzendő évzárás funkció is.

Az általad is használt #free csomag a Számlázz.hu felületén csak a tárgyévi számlák megjelenítését teszi lehetővé.

Ahhoz azonban, hogy a fiókodba meghívott könyvelőd -aki nagy valószínűséggel a Számlázz.hu oldalon lép be- láthassa az új évben, frissen kiállított számláidat, és dolgozni tudjon velük, le kell zárni az évet.


Ha a Számlázz.hu oldalt alapvetően nem használod, akkor az évzáráshoz sem feltétlenül kell belépned erre a felületre, hiszen a MostSzámlázz.hu-n, az aktuális év első számlájának kiállításával automatikusan lezárjuk az előző évet, így könyvelőd látni fogja az új számlákat is.

A Számlázz.hu oldalon manuálisan is lezárhatod az évet az Egyéb - 2022-es év zárása menüpontban, míg a MostSzámlázz.hu-n nem történt számlakiállítás az új évben.

mostszamlazz.hu-es-az-evzaras-1

Mivel jár az évzárás?

  • Évzárás után az előző év számláit a Számlázz.hu felületen nem lehet elérni, míg a MostSzámlázz.hu oldalon maximum 250 db bizonylat erejéig láthatóak maradnak a korábbi számlák is. Minél több számlát állítasz ki az idei évben, annyival kevesebb számla fog látszódni a tavalyi bizonylatok közül. Ezen a téren tehát egy kicsit megengedőbb a mobilbarát felület.
  • Nem tudsz olyan számlát sztornózni, helyesbíteni, nyomtatni, illetve kezelni, ami nem látható a fiókban.


Nincs okod aggodalomra, hiszen a Számlázz.hu minden számlázási fiók számláit tárgyév + 13 évig megőrzi, tehát bármikor eléred azokat!

Hogyan férhetsz hozzá a korábbi számlákhoz?

  • A fiókodhoz kapcsolódó, Számlázz.hu-ban kibocsátott számlákat letöltheted PDF formátumban, évenkénti bontásban. Ehhez lépj a Számlázz.hu oldalon a Számla - Korábbi évek számlái menüpontba, és válaszd ki a megfelelő évet. Egy év számláinak letöltési díja bruttó 990 Ft. E-mailben küldjük el a letöltéshez szükséges linket, amiből korlátozott ideig (14 napig) éred el a számlákat.
  • Előfizetés esetén a fiókban ismét korlátlanul elérhetőek lesznek a korábbi számlák, így lehetőséged nyílik helyesbítésre, sztornózásra is. Fizess elő #start, #digital, #profi szolgáltatáscsomagunk bármelyikére, melynek segítségével az korábbi számlák letöltése is lehetséges PDF, excel és XML formátumban is. #profi csomagunk használatával akár a bejövő számlákat is letöltheted. Részletes csomagösszehasonlító oldalunkon minden funkcióról találsz információt.