NAV online adatszolgáltatás
  1. Gyakori kérdések
  2. NAV
  3. NAV online adatszolgáltatás

Elfelejtettem a NAV Online számla rendszerben létrehozott technikai felhasználó jelszavát

A NAV Online számla rendszerben lévő technikai felhasználó jelszava nem fedhető fel utólag, ezért módosítani szükséges, ha elfelejtetted annak jelszavát.

A Számlázz.hu rendszerében minden jelszót titkosítva tárolunk, így közvetlenül nem tudunk segíteni a jelszó megadásában, megoldást azonban tudunk javasolni!

A NAV Online Számla rendszerében nincs lehetőség felfedni a technikai felhasználó jelszavát, azonban módosítani lehet anélkül, hogy a korábbi jelszót meg kellene adni.

A technikai felhasználó jelszavának módosításához kérjük, hogy a hatóság rendszerében lépj a felső menüsorban található Felhasználók menüpontba, majd az ott megtalálható technikai felhasználó sorának végén kattints a Részletek lehetőségre.

Itt látható a technikai felhasználó felhasználói neve, XML aláírókulcs, XML cserekulcs, az ablak jobb alsó sarkában kattints a "Módosítás" gombra.

nav-online-technikai-felhasznalo-jelszava-01

A gombra kattintva lenyíló menüben választhatod ki a "Jelszó módosítása" lehetőségét.

nav-online-technikai-felhasznalo-jelszava-02

Ellenőrizd a felső sorban megjelenő felhasználónevet, hogy biztosan a megfelelőnél módosítod a jelszót, majd add meg kétszer egymás után az új jelszót és mentsd el a módosítást.

nav-online-technikai-felhasznalo-jelszava-03

 

❗ FONTOS!

Amennyiben az adott technikai felhasználót nem csak egy rendszerben használod, akkor a jelszó módosítása hatással lesz mindegyik adatkapcsolatra. 
Javasoljuk, hogy minden rendszerben aktualizáld ezt a jelszót, ahol megadtad ennek a technikai felhasználónak az adatait.