NAV online adatszolgáltatás
  1. Gyakori kérdések
  2. NAV
  3. NAV online adatszolgáltatás

Elfelejtettem a NAV Online Számla rendszerben létrehozott technikai felhasználó jelszavát

A NAV Online számla rendszerben lévő technikai felhasználó jelszava nem fedhető fel utólag, ezért módosítani szükséges, ha elfelejtetted annak jelszavát.

A Számlázz.hu rendszerében minden jelszót titkosítva tárolunk, így közvetlenül nem tudunk segíteni a jelszó megadásában, megoldást azonban tudunk javasolni!

A NAV Online Számla rendszerében nincs lehetőség felfedni a technikai felhasználó jelszavát, azonban módosítani lehet anélkül, hogy a korábbi jelszót meg kellene adni.

A technikai felhasználó jelszavának módosításához kérjük, hogy a NAV Online Számla rendszerében lépj a felső menüsorban található Felhasználók menüpontba, majd az ott megtalálható -módosítandó-  technikai felhasználó sorának végén kattints a Részletek lehetőségre.

nav-online-technikai-felhasznalo-jelszava-00

Ennél a lépésnél már a NAV Felhasználókezelő oldalán folytatódik a folyamat. Itt látható a technikai felhasználó felhasználói neve, az XML aláírókulcs és az XML cserekulcs. A jelszó módosításához kattints az ablak jobb alsó sarkában található "Módosítás" gombra.


nav-online-technikai-felhasznalo-jelszava-002

A gombra kattintva lenyíló menüben választhatod ki a "Jelszó módosítása" lehetőségét.

nav-online-technikai-felhasznalo-jelszava-003

Ellenőrizd a felső sorban megjelenő felhasználónevet, hogy biztosan a megfelelőnél módosítod a jelszót, majd add meg kétszer egymás után az új jelszót és kattints a "Mentés" gombra a módosításhoz.

nav-online-technikai-felhasznalo-jelszava-004

 

❗ FONTOS!

Amennyiben az adott technikai felhasználót nem csak egy rendszerben használod, akkor a jelszó módosítása hatással lesz mindegyik adatkapcsolatra. 
Javasoljuk, hogy minden rendszerben aktualizáld ezt a jelszót, ahol megadtad ennek a technikai felhasználónak az adatait.