Nyugta / e-nyugta

Nyugtaadatok letöltése

A nyugta kiállítására a Számlázz.hu felületén a Nyugta - Új nyugta menüpontban, valamint külső rendszerrel történő összekötés esetén nyílik lehetőség. Utóbbit a Számla Agent szolgáltatásunkkal lehetséges megvalósítani.

❓ Hol érem el a kiállított nyugták adatait?

A nyugták adatait több helyről is ki lehet nyerni, akár a fiókon belül is, sőt, speciális lekérdezéssel API-n keresztül is lekérhetőek, amelyről a Számla Agent dokumentációban részletesen írunk.

Fiókodban az alábbi helyeken éred el a nyugták adatait:

 • Magát a nyugtaképet fiókodban a Nyugta - Kimenő nyugtáim menüpontban éred el. A kérdéses nyugta sorának végén kattints a három pöttyre , majd választ a Letöltés lehetőséget.

  API-n keresztül, nyugtasablon nélkül készített nyugtákhoz automatikusan az A4-es nyugtaképet társítjuk hozzá.
 • Az “Nyugta– Archivált nyugtáim” menüpontban minden nap létrejön az előző napon kiállított nyugtákról egy fájl, amely összesítve tartalmazza az adott napon kiállított nyugták számát, nettó-, áfa- és bruttó összegét, áfakulcsonkénti összesítését.
 • A Nyugta - Kimenő nyugtáim oldalon a nyugták sorainak végén is elindíthatod az adott nyugta kelt napjára vonatkozó archívum letöltését.


nyugtaadatok-letoltese-1

Az archívum teszt üzemű fiók esetén nem jön létre.


 • Listák – Áfa lista (XLS vagy CSV formátum)
  Ebben a lekérdezésben lehetőség van
  - “Részletes” adatlekérésre: tehát bizonylatonkénti, ahol a kapott lista alján áfakulcsonkénti összesítést is találsz
  - “Összesítve”: azaz napi összesítés, azonban fizetési módonként egy-egy sorba szétválogatva.
 • Listák – Áfa analitika (CSV vagy TSV formátum)

Arra vonatkozóan, hogy a nyugta archívum, az Áfa lista és az Áfa analitika pontosan milyen adatokat biztosít a nyugta adatairól, blogcikkünkben találod meg.