Megbízott számlakibocsátás / Önszámlázás

Önszámlázás a Számlázz.hu-ban

Az önszámlázás is egyfajta megbízott számlakibocsátás.

Önszámlázásról akkor beszélünk, ha a szállító a vevője részére ad megbízott számlakibocsátási meghatalmazást, tehát a számlát a szállító helyett a vevő saját részére bocsátja ki. Ilyen esetekben a számlán fel kell tüntetni: „önszámlázás”, melyet rendszerünk automatikusan elvégez a számla kiállítója helyett.

❓Milyen költségekkel jár?

❗Önszámlázás esetén a megbízott számlázás költségeit a megbízott viseli.

A szolgáltatás havi díja 50 787 Ft (39 990 Ft+áfa), amelyet csak utólag kell kifizetned. A díjfizetés szükségességéről automatikusan díjbekérőt küldünk.

A havi díj összege független attól, hogy vállalkozásod hány beszállító nevében számláz. Ez azt jelenti, hogy a teljes beszállítói hálózatod számlázását kézben tarthatod a fenti fix költséggel.

Egyéb költségek (használattól függően változhatnak):

  • e-számla hitelesítési díj: manuális számlakiállítás esetén a megbízott szolgáltatáscsomagjában foglalt darabárral kell számolni, API-n keresztüli számlázás esetén az e-számla hitelesítési díja a szolgáltatáscsomagtól függetlenül 5 Ft+áfa/db. Az e-számla kiállításához tehát a megbízó fiókjának nem szükséges előfizetéssel rendelkeznie.
  • Számla Agent szolgáltatás díja, ha a számlák API-n keresztül készülnek el


❓ Hogyan hozhatom létre a megbízotti jogviszonyt a rendszerben?

Megbízotti jogviszony kialakítása bejegyzésünkben írunk erről részletesen.

 

👉 Amennyiben partnereddel még az egyeztetési fázisban vagytok, bővebb információért küldd el neki a megbízott számlázásról szóló összefoglaló oldalunk elérhetőségét.

👉 Az önszámlázás bevezetéséről további információkat blogunkban is olvashatsz.