Megbízott számlakibocsátás / Önszámlázás

Megbízott számlázás és nyugtakiállítás

Rendszerünkben lehetséges megbízott számlázást/nyugtázást manuálisan és API-n keresztül is végezni.

A Számlázz.hu-val egyszerűen és gyorsan bevezetheted a megbízott számla- és nyugtakibocsátást vagy azon belül az önszámlázást.

❗ Fontos!

  • Nyugtakészítés csak abban az esetben alkalmazható, amennyiben a megbízó a tevékenységét tekintve nem kötelezett online pénztárgép használatára.
  • A nyugta létrehozása API-n keresztül,  Számla Agent szolgáltatásunkkal lehetséges, valamint a Számlázz.hu felületére belépve a Nyugta - Új nyugta menüpontban.

Megbízott számlázás esetén a szállító által megbízott harmadik fél állítja ki a bizonylatot a vevő részére a szállító nevében, ehhez azonban mindkét félnek rendelkeznie kell Számlázz.hu-s számlázási fiókkal.

Nem maradhat el a felek közötti írásbeli szerződéskötés. Segítségül készítettünk egy szerződésmintát, melyet itt találsz.

❓Milyen költségekkel jár?

❗A megbízott számlázás költségeit a megbízott viseli.

A szolgáltatás havi díja 50 787 Ft (39 990 Ft+áfa), amelyet csak utólag kell kifizetned. A díjfizetés szükségességéről automatikusan díjbekérőt küldünk.

A havi díj összege független attól, hogy vállalkozásod hány beszállító nevében számláz. Ez azt jelenti, hogy a teljes beszállítói hálózatod számlázását kézben tarthatod a fenti fix költséggel.

Egyéb költségek (használattól függően változhatnak):

  • e-számla hitelesítési díj: manuális számlakiállítás esetén a megbízott szolgáltatáscsomagjában foglalt darabárral kell számolni, API-n keresztüli számlázás esetén az e-számla hitelesítési díja a szolgáltatáscsomagtól függetlenül 5 Ft+áfa/db. Az e-számla kiállításához tehát a megbízó fiókjának nem szükséges előfizetéssel rendelkeznie.
  • Számla Agent szolgáltatás díja, ha a számlák API-n keresztül készülnek el


👉 Amennyiben partnereddel még az egyeztetési fázisban vagytok, bővebb információért küldd el neki a megbízott számlázásról szóló összefoglaló oldalunk elérhetőségét.

👉 A megbízott számlázási jogviszony kialakítása vagy az önszámlázás érdekel? Olvasd el az alábbi bejegyzéseket is: