Banki integrációk, Autokassza

OTP Bank autokassza összekapcsolás

OTP Bankos bankszámládat és a Számlázz.hu ügyfélfiókodat néhány egyszerű lépéssel össze tudod kötni, hogy a beérkező utalások és a kiállított számláid automatikusan szinkronizálódjanak.


1. Jelentkezz be Számlázz.hu fiókodba!

2. Kattints a Beállítások - Fiók beállításai menüpontra!

3. A Bankszámláim menüpontban add meg bankszámlaszámod , majd kattints a "Mentés" gombra. A felugró ablakban azonnal megkezdheted az összekapcsolást a "Kapcsolódom" gombra kattintva. Ha korábban már megadtad a bankszámlaszámodat, akkor ezt a lépést kihagyhatod, jöhet a következő pont. Az összekapcsolásra nincs lehetőség, amennyiben az egy alszámla, és nem főszámla.

4. Az Autokassza (banki integrációk) menüponton belül az OTP Bankos számlaszám alatt kattints az "Összekapcsolom", majd a "Kapcsolódj most" gombra!

5. Az OTP Bank felületén hagyd jóvá a kérést! Add meg az Internetbankhoz tartozó belépési adataid.

6. Az OTP Smartbank segítségével olvasd be a QR kódot, majd végezd el a hitelesítést ujjlenyomattal vagy PIN kóddal.

7. Számlázz.hu-s fiókod készen áll az adatok fogadására, amit az Autokassza menüpontban zöld pipa jelez a bankszámlaszámod mellett. Hamarosan megjelennek az első tranzakciós adatok számlázási fiókodban, a Bank - Banki tranzakciók menüpontban.

Az összekapcsolás lépéseit az alábbi videóban is meg tudod nézni:Az OTP autokasszát régebb óta kezelő felhasználók számára a kapcsolat megújításakor szükséges lehet ezt a kapcsolatot manuálisan bontani a banki felületen az újbóli összekötést megelőzően. Erről részleteket ide kattintva írunk.

Az autokassza kapcsolat érvényességét 180 naponta kell megújítani.
A kapcsolat érvényességének lejárata előtt 8 nappal emlékeztető értesítőt küldünk, amit a lejárat előtt két nappal megismétlünk, amelyben leírjuk a megújításhoz szükséges teendőidet. 

A kapcsolatot érdemes megújítani még a lejárat előtt. Először bontani kell a kapcsolatot, majd ismét összakapcsolni bankszámládat a Számlázz.hu-s felhasználói fiókoddal úgy, ahogy azt az első alkalommal tetted. A kapcsolat megújítását az Autokassza menüpontban kezdeményezheted, ahol megtalálod az lejárati dátumot is. A megújítástól számítva újabb 180 napig lesz érvényes a banki kapcsolat.

Amennyiben a kapcsolat lejárt, és a lejárat dátumát követően újítod meg az autokasszát, a köztes időszak tranzakciói is megjelennek majd a fiókodban, és a párosítás is megtörténik utólag, amennyiben az inaktív napok száma nem több 90 napnál. A tranzakciók adatait tehát 90 napra visszamenőleg hívjuk le, így ha az inaktív időszak ennél hosszabb, akkor egyes tranzakciók nem lesznek elérhetőek a Számlázz.hu-s fiókban.

 

integracio_banner_1200x314