Tömeges számlagenerálás

Partnerazonosító használata tömeges számlázáskor

Az azonosító használatával kevesebb adatot kell rögzítened a tömeges számlázáshoz használt fájlba.

Amennyiben számlázási fiókodban előfizetéssel rendelkezel, akkor a Beállítások - Partnerek menüpontban partnereid adatlapján egyedi azonosítót tudsz megadni.

partnerazonosito-tomeges-szamlazaskor-02
Tömeges számlagenerálás esetén lehetőség van arra, hogy a vevő adatai helyett pusztán az azonosítóját add meg a tömeges számlagenerálás fájlban, hiszen a többi adat ott van a fiókban, így nem szükséges újra beleírni azokat a fájlba, amivel akár a hibázás lehetőségét is csökkenteni lehet.

A partner azonosító formátuma nincs megkötve, lehet szám, betű, tetszőleges -de azért reális- hosszúsággal.

A tömeges számlázáshoz biztosított mintafájlt ide kattintva tudod letölteni, a kitöltési útmutatót pedig blogbejegyzésünkben találod meg. Az alábbi képen mutatjuk, hogy hogyan használd az azonosítót (képen a B9-es mező):

partnerazonosito-tomeges-szamlazaskor-2
Ha tehát a fenti módon olyan partnernek számlázol, akinek azonosítóval ellátott adatlapja van a rendszerben, akkor elegendő csak hozzá rögzített azonosítót megadni a megfelelő mezőben, így a név, cím és adószám már az adatlapról kerül a számlára.

Fontos, hogy:

  • amennyiben az azonosítót szeretnéd használni a fájlban, akkor a szöveget így add meg (szóközzel a kettőspont után):   Azonosító: teszt01
  • egy azonosítót csak egyetlen partneradatlapon szerepelhet, mert ezzel partner és nem vevő csoportot azonosítunk.