Számlázási fiók kezdő beállításai, első lépések

Pénzforgalmi elszámolás időszakának beállítása

A fiók adózási és pénzügyi adatainál tudod kezelni ennek beállítását.

A Beállítások - Fiók Beállításai - Adózási és pénzügyi adatok menüpontban tudod megadni azt az időintervallumot, amikor céged pénzforgalmi elszámolás alatt számlázik. Elegendő a kezdő dátumot megadni: a számlákon innentől kezdve megjelenik majd a „Pénzforgalmi elszámolás” felirat. Ugyanitt van lehetőséged arra is, hogy kilépj a pénzforgalmi elszámolás alól, ehhez törölnöd kell a megadott időszakot.


penzforgalmi

Ha olyan számlát állítasz ki a pénzforgalmi elszámolás időszaka alatt, melynek teljesítési dátuma a pénzforgalmi elszámolás kezdeténél korábbi időpont, akkor a felirat nem jelenik meg a számládon.

A beállítás visszamenőleg, a már kiállított számlákra vonatkozóan nem érvényesül.


Az áfa lista és áfa analitika lekérdezésekben a fiókban beállított könyvelési módtól függetlenül, ha:

  • a megadott időintervallum első számlája pénzforgalmi elszámolás alatt készült, akkor a lista csak pénzforgalmis számlákat fog tartalmazni
  • a megadott időintervallum első számlája nem pénzforgalmi elszámolásos, akkor a lista csak olyan számlákat fog tartalmazni, amik nem pénzforgalmi elszámolás alatt készültek.

Fentiek miatt javasoljuk, hogy ha a megadott intervallumban mindkét feltétel teljesül, akkor az adatok kinyerését a rendszerben elérhető több lekérdezési listával is végezd el (például Forgalom lekérdezés). Ide kattintva éred el a lekérdezési listák tartalmára vonatkozó bejegyzésünket.