Számla piszkozat

Piszkozat készítése a rendszerben

Hol és hogyan készíthetek piszkozatot a Számlázz.hu-ban?

Új számla készítésekor az oldal alján találod a “Piszkozat” mentésének lehetőségét.

piszkozat-keszitese-1-1

A piszkozatnak egyedi nevet adhatsz (például a vevő neve, egy sorszám vagy bármi más, ami számodra kényelmes), hogy később könnyebben megtaláld.


piszkozat-keszitese-1-2

Hol találod meg az elkészült piszkozatokat?

A piszkozatok számára külön menüpontot alakítottunk ki a Számla - Piszkozatok menüpontban, hogy egy helyen érd el őket. Ugyanitt keresni is tudsz a már elkészített piszkozatok között.
Az új piszkozat készítését ebben a menüpontban is elindíthatod az "Új piszkozatot készítek" gombra kattintva. Ekkor a számlaszerkesztő képernyőre irányítunk, ahol végül el tudod menteni a bevitt adatokat.

piszkozat-keszitese-03-2
A piszkozat nevére vagy a sorvégi ceruza ikonra kattintva szerkesztheted a piszkozatot. Ekkor a korábban mentett adatokat átemeljük a számlaszerkesztő felületre, tehát nem kizárólag piszkozat szerkesztésre van lehetőséged, hanem akár egyből ki is számlázhatod a tételeket az Elkészítem a számlát gomb használatával.


piszkozat-keszitese-04-1

Ha kiegészítetted az adatokat és ismét el akarod menteni azokat, akkor új névvel, új piszkozatként is bejegyezheted vagy felülírhatod azt a piszkozatot, amelyiket megnyitottál szerkesztésre.

piszkozat-keszitese-1-3

Amennyiben szeretnél olyan piszkozatot készíteni, amit rendszeresen kiszámlázol eltérő partnereknek, azt megteheted úgy is, hogy a piszkozatba nem adsz meg vevői adatokat, csak a tétel adatokat, és így mented el. Előfizetés esetén korlátlan számú piszkozatot tudsz létrehozni.
Egy piszkozat több alkalommal is kiszámlázható, így akár egy (vagy több) általános piszkozatot is létre tudsz hozni, ami bizonyos időközönként pár kattintással kiszámlázható ügyfeleidnek.


Ha egy piszkozatra már nincs szükséged, egyszerűen kattints a sor végén található kuka ikonra és hagyd jóvá a törlést. Azt is meghatározhatod, hogy a piszkozatot annak kiszámlázása esetén automatikusan töröljük a fiókodból. Ezt a Beállítások/Fiók beállításai/Számlázás beállítások menüpontban engedélyezheted a "Piszkozat beállítások" részen