Keret- és adófigyelő egyéni vállalkozásoknak
 1. Gyakori kérdések
 2. Integrációk / API
 3. Keret- és adófigyelő egyéni vállalkozásoknak

Átalányadózó, új katás és vszja szerint adózó egyéni vállalkozásoknak keret-kijelzés, bevallás-varázsló és adózási támogatás

A Számlázz.hu és a QUiCK integrált működése által a Keret- és adófigyelő hatalmas segítség neked és könyvelődnek az új kata, átalányadó és vszja-ügyek lehető leghatékonyabb intézéséhez.

👉 Hogyan vedd használatba a Keret- és adófigyelőt?

 1. Fizess elő #start, #digital vagy #profi csomagunkra a Beállítások/Szolgáltatáscsomagom menüpontban.
 2. A Beállítások/Fiók beállításai/Adózási és pénzügyi adatok menüpontban állítsd be vállalkozásod aktuális adónemét (új kata, átalányadó, vszja). 
 3. Lépj a Vezérlőpultra, ehhez kattints a fiókod bal felső sarkában található számla ikonra. Az adónem beállításától függően a Vezérlőpult jobb oldalán máris megjelenik a Kata-figyelő, Átalányadó-figyelő vagy Adófigyelő információs ablak.

  quick-regisztracio-szamlazz-hu-bol-05
  ℹ️ Ha még nem állítottad be fiókodban a vállalkozás adónemét, akkor itt fentiektől eltérően Keret- és adófigyelő fejléccel jelenik meg az információs ablak.
 4. Az “Érdekel” gombra kattintva egy felugró ablakban rövid tájékoztatást találsz a csomagok és a vállalkozásod adónemére vonatkozóan. Az adónemet itt is beállíthatod, ha korábban elfelejtetted volna. 
  A tájékoztató ablak szövegezése eltérő lehet, ha korábban már beállítottad fiókodban az adónemet.
 5. Amennyiben #free csomagod van, a “Szeretném használni” gombra kattintva a csomagválasztó oldalra irányítunk,  ha már rendelkezel #start, #digital vagy #profi előfizetéssel, akkor egyből a fizetési oldalra kerülsz. Itt bankkártyás fizetéssel azonnal rendezheted a díjat, vagy egyéb fizetési módot is választhatsz ("mutasd az összes fizetési módot").
  quick-regisztracio-szamlazz-hu-bol-2-1

 6. A fizetési folyamat lezárását követően visszairányítunk a Vezérlőpultra. Ekkor már az adónemednek megfelelő információs ablakot fogod látni (Kata-figyelő, Átalányadó-figyelő, Adófigyelő), ahol a "Folytatom" gombra kattintva a QUiCK beállítási felületére irányítunk. Ellenőrizd/add meg az adó- és keretszámításhoz szükséges adatokat a "Személyre szabás" blokkban.

  quick-regisztracio-szamlazz-hu-bol-07 

ℹ️ A QUiCK beállítási menüpontja adónemtől függően eltérő adatokat mutathat.
Adónemenként a megadandó adatok eltérhetnek, melyeket a "Személyre szabás" blokkban korrigálhatsz szükség esetén.

Az adatok kitöltése után a jobb felső sarokban visszaléphetsz Számlázz.hu fiókodba, a quick-regisztracio-szamlazz-hu-bol-6 ikonra kattintva.

8.  Számlázz.hu fiókod Vezérlőpultján hamarosan megjelennek az aktuális keretek (alanyi adómentes keret adónemedtől függetlenül és kata/átalányadó keret), és ha teenőd adódik (pl. kata bevallás vagy 58-as bevallás elkészítése), azt is itt jelezzük

quick-regisztracio-szamlazz-hu-bol-08

❗FONTOS!

A Keretfigyelőt az aktuális Számlázz.hu előfizetésednek megfelelő időszakra tudod bekapcsolni.

 

Kiknek nem ajánljuk egyelőre a megoldást? 

 • Akik nem szeretnek olyan szoftvereket használni, melyek sok változáson mennek át a kezdeti időszakban.
 • Akik most szüneteltetik, vagy szüneteltetni fogják egyéni vállalkozásukat.*
 • Akik egyéni vállalkozási tevékenységében egyéb okok miatt (CSED, GYED stb.) lesz inaktív időszak.
 • Átalányadózóként azoknak, akik: szja kedvezményeket szeretnének érvényesíteni az SZJA előleg utalásakor; vagy tb- vagy szocho kedvezményeket szeretnének igénybe venni, mert ezekre jogosultak.
* (Az inaktív időszakok és a szüneteltetés ügyintézésében szakmai ügyfélszolgálatunk tud segíteni, de automatizáltan ezeket még nem kezeljük.)
Kizárólag könyvelővel együtt használd, ha:
 • áfakörös egyéni vállalkozó vagy,
 • vannak munkavállalóid, vagy külföldi ügyleteid.

 

integracio_banner_1200x314