Keret- és adófigyelő egyéni vállalkozásoknak
 1. Gyakori kérdések
 2. Integrációk / API
 3. Keret- és adófigyelő egyéni vállalkozásoknak

Alanyi adómentes-, átalányadó-, és kata keret figyelő egyéni vállalkozóknak

Átalányadózó és új katás egyéni vállalkozásoknak keret kijelzés és bevallás segítő.

👉 Milyen vállalkozás számára érhető el a keret kijelzés?

Amennyiben alanyi adómentes egyéni vállalkozó vagy és átalányadózóként vagy új katásként használod a Számlázz.hu rendszerét, a keretkijelzőn követheted alanyi adómentes (AAM) és adónemedtől függően kata- vagy átalányadó kereteidet

Fontos! Ha vszja szerint adózol, jelenleg számodra még nem elérhető ez a szolgáltatásunk!

👉 Hogyan vedd használatba a Keret és adófigyelőt?

 1. Igényeld meg #start, #digital vagy #profi csomagunk valamelyikét a Beállítások/Szolgáltatáscsomagom menüpontban.
 2. A Beállítások/Fiók beállításai/Adózási és pénzügyi adatok menüpontban állítsd be vállalkozásod aktuális adónemét (Új kata vagy Átalányadó). 
 3. Lépj a Vezérlőpultra, ehhez kattints fiókod bal felső sarkában található számla ikonra. Az adónem beállításától függően a Vezérlőpult jobb oldalán máris megjelenik a Kata-figyelő vagy a Átalányadó-figyelő widget.

  quick-regisztracio-szamlazz-hu-bol-1
 4. Az “Érdekel” gombra kattintva egy felugró ablakon keresztül átirányítunk a QUiCK pénzügyi modulba, ahol néhány lépésben vállalkozásod alapadatait kell beállítanod (lásd következő pontok), hogy a keretszámítások pontosan működjenek. Javasoljuk, hogy a folyamatot ne szakítsd meg, hogy minden adat megfelelően rögzítésre kerüljön, és arra is figyelj, hogy azonos adatokat adj meg mindkét felületen (pl. adónem). 

 5. A QUiCK beállítási felületén ellenőrizd vállalkozásod adatait, fogadd el az Általános Szerződési feltételeket, és az Adatvédelmi tájékoztatót.
  quick-regisztracio-szamlazz-hu-bol-2
 6. Válaszd a narancssárgával keretezett SzámlaBox csomagot, így 2022. december 31-ig díjmentesen adjuk előfizetésedhez a Keret- és adófigyelőt (és a kiválasztott Számlabox csomagot is). 

  quick-regisztracio-szamlazz-hu-bol-3
 7. A "személyre szabás" pontban néhány lépésben meg kell adnod vállalkozásod alapadatait és adózási paramétereit azért, hogy a keretszámítások pontosak legyenek. 


  quick-regisztracio-szamlazz-hu-bol-4

 

Az adatmegadás után a jobb felső sarokban visszaléphetsz Számlázz.hu fiókodba, a quick-regisztracio-szamlazz-hu-bol-6 ikonra kattintva.

Számlázz.hu fiókod Vezérlőpultján hamarosan megjelennek az aktuális keretek (alanyi adómentes keret és kata keret/ átalányadó keret), s ha teenőd adódik, azt is itt jelezzük.

quick-regisztracio-szamlazz-hu-bol-5

A pénzügyi modulra vonatkozó fejlesztések előrelépéseiről további részletekért kattints ide!