Banki integrációk, Autokassza

Raiffeisen Bank autokassza összekapcsolás

Raiffeisen Bankos bankszámládat és a Számlázz.hu ügyfélfiókodat néhány egyszerű lépéssel össze tudod kötni, hogy a beérkező utalások és a kiállított számláid automatikusan szinkronizálódjanak.

1. Jelentkezz be Számlázz.hu fiókodba!

2. Kattints a Beállítások - Fiók beállításai menüpontra!

3. A Bankszámláim menüpontban kattints az "Új bankszámla hozzáadása" gombra, és görgess le a bankszámlaszám megadásához! Az "Új bankszámlaszám hozzáadása" blokkban add meg Raiffeisen-es bankszámlaszámod, majd kattints a "Mentés" gombra! A felugró ablakban kattints a "Megnézem a részleteket" gombra, ekkor átirányítunk az Autokassza - banki integráció menüpontba!

4. Add meg banki azonosítód (a 8 számjegyű Direkt Azonosító vagy Electra Felhasználó Azonosító),  majd kattints az "Összekapcsolom" gombra!

5. Ekkor átirányítunk a Raiffeisen oldalára, ahol újra meg kell adnod a banki azonosítódat és a belépéshez szükséges jelszavadat., majd végül az SMS-ben érkező egyszer használatos jelszót is!

(! Amennyiben myRaiffeisen mobil alkalmazást használsz, az alkalmazásra érkező push üzenet jóváhagyásával tudsz továbblépni.)

6. A számlainformációs hozzáférés engedélyezéséhez kattints a “Jóváhagyás” gombra!

7. Számlázz.hu-s fiókod készen áll az adatok fogadására, amit az Autokassza - banki integráció menüpontban a zöld, "Aktív kapcsolat" címke jelez a bankszámlaszámod mellett. Hamarosan megjelennek az első tranzakciós adatok számlázási fiókodban, a Bank - Banki tranzakciók menüpontban.

Az összekapcsolás lépéseit az alábbi videóban is meg tudod nézni:

 

Az autokassza kapcsolat érvényességét 180 naponta kell megújítani.
A kapcsolat érvényességének lejárata előtt 8 nappal emlékeztető értesítőt küldünk, amit a lejárat előtt két nappal megismétlünk, amelyben leírjuk a megújításhoz szükséges teendőidet. 

A kapcsolatot érdemes megújítani még a lejárat előtt. Először bontani kell a kapcsolatot, majd ismét összakapcsolni bankszámládat a Számlázz.hu-s felhasználói fiókoddal úgy, ahogy azt az első alkalommal tetted. A kapcsolat megújítását az Autokassza - banki integráció menüpontban kezdeményezheted, ahol megtalálod az lejárati dátumot is. A megújítástól számítva újabb 90 napig lesz érvényes a banki kapcsolat.

Amennyiben a kapcsolat lejárt, és a lejárat dátumát követően újítod meg az autokasszát, a köztes időszak tranzakciói is megjelennek majd a fiókodban, és a párosítás is megtörténik utólag, amennyiben az inaktív napok száma nem több 90 napnál. A tranzakciók adatait tehát 90 napra visszamenőleg hívjuk le, így ha az inaktív időszak ennél hosszabb, akkor egyes tranzakciók nem lesznek elérhetőek a Számlázz.hu-s fiókban.