Fizetési kérelem

Raiffeisen Bank fizetési kérelem elfogadása DirektNet internetbankban

A fizetési kérelem elfogadásával gondoskodni tudsz előfizetésed díjának azonnali átutalásáról.

Fizetési kérelmet tudunk küldeni számodra előfizetésed díjának rendezéséhez abban az esetben, ha a díj kiegyenlítéséhez átutalásos fizetési módot választasz számlázási fiókodban. A kérelmet a fiókban mentett bankszámlaszámodra fogod kapni, mellyel hibamentesen tudod kiegyenlíteni a díjat.

A Raiffeisen Bank esetében a DirektNet internetbankban van lehetőség arra, hogy elfogadd a fizetési kérelmet.


Az "Átutalás, devizaváltás" oldalon a "Fizetési kérelem" menüpontban tudod kezelni a tőlünk érkező fizetési kérelmet, a "Bejövő fizetési kérelmek" alatt. A "Részletek"-re kattintva megnézheted a kérelem adatait. Amennyiben az adatok helyesnek bizonyulnak, a kérelmet el tudod fogadni az "Elfogad" gombra kattintva.

raiffeisen-bank-fizetesi-kerelem-1


Elfogadáskor az erősebb ügyfél-hitelesítés miatt a banki rendszer az aláíráshoz kérni fogja belépési jelszavadat. Ha ezt megadtad, kattints a "Tovább" gombra.

raiffeisen-bank-fizetesi-kerelem-2

 

Sikeres hitelesítés után a tranzakció sikerességéről tájékoztat a banki oldal.

raiffeisen-bank-fizetesi-kerelem-3

Amennyiben nem a fizetési kérelem elfogadásával, hanem egyéb fizetési mód segítségével szeretnéd rendezni a díjat, akkor egyszerűen csak utasítsd el a fizetési kérelmet az "Elutasít" gomb használatával. Ezután számlázási fiókodba belépve a neked megfelelő fizetési mód kiválasztásával tudod rendezni a díjat.