Listák / adatexport

Az RLB könyvelési rendszerbe nem tudom beimportálni a Számlázz.hu-ból lekérdezett adatokat.

Milyen lehetőségeim vannak a probléma megoldására?

Az RLB60 rendszer kizárólag KSZLAKET.DBF nevű fájlból képes adatokat importálni. Ügyelned kell arra is, hogy a KSZLAKET.DBF fájl olyan könyvárban legyen, amelynek a nevében nincs szóköz. Sőt, a korábbi könyvtárak neveiben sem lehet szóköz. Tehát például a 'c:/Documents and settings/valaki' könyvtárban sem találja meg az RLB60 a KSZLAKET.DBF fájlt.

További lényeges momentum, hogy a Számlázz.hu-tól kapott KSZLAKET.DBF fájlt ne nyisd meg Excellel, és ne mentsd el az Excel segítségével. A KSZLAKET.DBF fájl csak akkor olvasható be az RLB rendszerébe, ha azt az Excel nem érintette.

Ha ez a három feltétel teljesül, és továbbra sem tudod az adatokat importálni, kérjük, vedd fel a kapcsolatot az RLB60-at fejlesztő céggel. Ha kiderült, mi okozta a problémát, kérjük, oszd meg velünk is – így a többieknek is segíteni tudunk majd.

FRISSÍTÉS: Az RLB rendszere és a Számlázz.hu között már működik az online pénzügyi adatkapcsolat (a Cashbookon keresztül), amely a #profi szolgáltatáscsomagban elérhető, vagyis számláid automatikusan, azonnal megjelennek könyvelőd rendszerében.

A devizás számlák feladásáról: az RLB ügyfélszolgálatától kapott információink szerint az RLB rendszer jelenlegi verziója nem képes deviza alapú számlák importjára. Amennyiben te mégis szeretnél deviza alapú számlákat importálni, javasoljuk, hogy válaszd #profi szolgáltatáscsomagunkat, amellyel működik az RLB és a Számlázz.hu rendszere közötti online pénzügyi adatkapcsolat.