Online könyvelőprogram, SMARTBooks

SMARTBooks integrációs lehetőségei

A SMARTBooks a Számlázz.hu-val tökéletes integrációban alkalmazható. Hogyan tudom ezt megtenni?

A SMARTBooks webes, felhőalapú, havidíjas könyvelési, illetve pénzügyi rendszer. Bővebb információkat a SMARTBooks honlapján találsz. A SMARTBooks rendszeren keresztül a digitalizált ügyviteli folyamatok is elérhetővé váltak.

A rendszert bárki használhatja, aki regisztrál. A SMARTBooks Könyvelést könyvelőknek, könyvelőirodáknak ajánljuk. A SMARTBooks Business kisebb vállalkozások pénzügyeinek kezelésére alkalmas.

Csak válaszd ki a SMARTBooks weboldalán, hogy könyvelő vagy vállalkozó vagy. Ezután egy könnyű és gyors regisztrációs folyamatot követően a rendszer minden funkcióját elérheted és használhatod a 30 napig ingyenesen. Számlázz.hu-s fiókoddal is regisztrálhatsz.

Meglévő számlázási fiókoddal igény szerint több irányból is elérhető a cég csatlakoztatása a két rendszer között:

  1. Automatikus csatlakozással a SMARTBooks weboldal profil felületről
  2. Automatikus csatlakozással a SMARTBooks rendszer könyvelt cégek menüpontjában
  3. Manuális csatlakoztatással a SMARTBooks rendszer és a Számlázz.hu között

1) Automatikus csatlakoztatás – SMARTBooks weboldal profil felületen
A SMARTBooks fiókba történő belépés után a Profil oldalon megjelennek azok a cégek is, amelyek rendelkezel könyvelői hozzáféréssel a Számlázz.hu fiókodban, de még nincsenek a SMARTBooks rendszerben regisztrálva. A Könyvelném gombra kattintva elkészül a SMARTBooks-ban a cég munkaterülete és automatikusan összekapcsolásra kerül a Számlázz.hu fiókkal.

2) Automatikus csatlakoztatás – SMARTBooks rendszerben
A SMARTBooks-ban a profil ikonra kattintás után megjelenő Könyvelt cégek menüpontban elérhető a Cég csatlakoztatása (Számlázz.hu) gomb.
A rendszer automatikusan megjeleníti azon cégek listáját, melyekhez a Számlázz.hu-ban könyvelői hozzáféréssel rendelkezel.
Számukra új munkaterületet a SMARTBooks rendszerben a Kiválasztott cég hozzáadása gombbal hozhatsz létre.

3) Manuális csatlakoztatás – SMARTBooks rendszerben
1. A SMARTBooks-ban a profil ikonra kattintás után megjelenő Könyvelt cégek menüpontban kattints duplán a cégre.
2. A Számlázz.hu kulcs (KSZI) mezőben található azonosítót másold a vágólapra.
3. A Számlázz.hu rendszer Beállítások / Fiók beállításai / Online pénzügyi adatkapcsolat menüpontja alatt a Fogadó rendszerként a SMARTBooks-ot választva az Azonosító kulcs mezőbe másold be az azonosítót és állítsd be az Adatküldés kezdete dátumot. A beállítás mentése után létrejön a két rendszer közötti kapcsolat.

Hogyan kerülhetnek a számláim adatai automatikusan a könyvelőm programjába?

Már számos könyvelői rendszer, köztük a SMARTBooks Könyvelés is képes arra, hogy a Számlázz.hu-ból automatikusan fogadja a számlák adatait, így könyvelődnek nem kell dokumentumokat bújni, vagy adatfájlokat importálni a programjába.

Ha egy számla adatainak állapota megváltozik, akkor azok automatikusan eljutnak a fogadó rendszerhez. Így könyvelőddel együtt ugyanazokat az információkat látjátok majd mindkettőtök programjában (a számlázó- és könyvelőprogramban).

További részleteket az online online nzügyi adatkapcsolatról itt olvashatsz, ha pedig szeretnéd összekötni számlázási fiókodat a könyvelőd rendszerével, a Beállítások - Fiók beállításai - Online pénzügyi adatkapcsolat menüpont alatt teheted meg.

Hogyan működik a Számlázz.hu adatkapcsolat?

A SMARTBooks és Számlázz.hu fiókjaid összekapcsolását követően Számlázz.hu rendszerben létrehozott vevő és szállító számlák, valamint a számlák partner adatai automatikusan megjelennek a SMARTBooks rendszerben, a megadott kontírozás adatokkal. A szinkronizáció 3 percenként történik.

Milyen adatok érkeznek a Számlázz.hu fiókból?

A Számlázz.hu rendszerben létrehozott vevői számlák és a hozzájuk tartozó számlaképek.
A Számlázz.hu felhasználók között létrejött szállítói számlák és a hozzájuk tartozó számlaképek.
A számlák partner, dátum, deviza, tételadatai, vevő számlák esetén a Számlázz.hu-ban beállított kontírozással rögzítve.

integracio_banner_1200x314