Digitális faktoring

Számla faktorálás és az autokassza együttes működése

A faktoring szolgáltatás használata során partnered nem csak a faktorált számla ellenértékét fogja a BÁV Pénzügyi Zrt. felé teljesíteni, ha faktoring szerződést kötöttél a Flexibillel.


Amennyiben faktorálást állítasz be egy adott partnered számlájára, onnantól a vevő az összes számlájának ellenértékét a BÁV Pénzügyi Zrt. felé fogja rendezni függetlenül attól, hogy faktorált-e mindegyik számlája vagy csak egyes számláit faktoráltatod.

A nem faktorált számlákra vonatkozóan természetesen nincs semmilyen plusz költséged, a számla teljes értékét megkapod.


❓ Hogyan történik a faktorált számlák fizetettségének kezelése?

Faktorált számlák esetében a fizetettség kezelése automatikusan történik, melyhez a Felxibill rendszeréből érkezik jelzés fiókodba, ekkor a faktorált számla automatikusan fizetett státuszba kerül.A számlákhoz kapcsolódó összegeket a BÁV kötegelten utalja el számodra. Előfordulhat azonban, hogy egy utalás tartalmazza vegyesen faktorált és nem faktorált számlák ellenértékét is.

A faktorált számla kifizetettségét nem autokasszán keresztül kezeljük,hanem automatizáltan, így a BÁV Pénzügyi Zrt-től érkező utalásokat a banki tranzakciók közül automatikusan kizárjuk a fiókodban.


❓ Hogyan kezeljem a nem faktorált számlák kifizetettségét, ha megérkezett a BÁV-tól az átutalás?


  • A  BÁV-tól beérkező kötegelt utalásokat a rendszer automatikusan kizárja a beérkező tranzakciók közül, így azokat csak akkor látod, ha a Beállítások - Banki tranzakciók menüben a kizárt tranzakciókra szűrsz rá.

szamla-faktoralas-es-az-autokassza-egyuttes-mukodese

  • A kapott listában keresd ki a BÁV utalását, ami tartalmazza olyan számla ellenértékét, amit nem faktoráltál, ezután engedélyezd a tranzakciót a következő bejegyzés alapján:
    Banki tranzakció kizárása

  • A tranzakció sorának lenyitása után megjelenő kereső mezőben keresd ki azt a számlát, ami nem esett faktorálás alá, és az utalásban megkaptad annak ellenértékét, ezután párosítsd össze manuálisan a tranzakciót és a számlát:
    Banki tranzakciók manuális párosítása

    A számla ekkor teljesen fizetett lesz, ami a kimenő számláknál ellenőrizhető, viszont a tranzakció csak részben párosított lesz, mert a faktorált számlák kifizetettségét nem az autokasszán keresztül érkező utalás alapján egyenlítjük ki a faktorálási folyamat során.

integracio_banner_1200x314